Εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου Κοζάνης για έργα ΣΔΙΤ 80 εκ. ευρώ – Μεταξύ αυτών νέα σχολικά κτίρια και κλειστή κολυμβητική δεξαμενή

2 Min Read

Το σύνολο της πρότασης του Δήμου Κοζάνης για έργα ΣΔΙΤ, ύψους 80 εκ. ευρώ, ενέκρινε η αρμόδια διυπουργική επιτροπή υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης Ν. Παπαθανάση. Το «παρών» στην τηλεδιάσκεψη έδωσε και ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας.

Τι περιλαμβάνει η πρόταση

Η εγκεκριμένη σύμπραξη με τίτλο «Υλοποίηση έργου πολυλειτουργικού συγκροτήματος της Ζώνης Ενεργού Πολεοδομίας Κοζάνης με ΣΔΙΤ», περιλαμβάνει τη δημιουργία Κέντρου Διάδοσης Τεχνολογίας της Ζώνης Ενεργού Πολεοδομίας Κοζάνης, όπως και αθλητικές εγκαταστάσεις σε σχολικούς χώρους, καθώς και νέα σχολικά κτήρια.

Το σύνολο των εννέα υποέργων της πρότασης, θα καλύψει κοινωνικές, οικονομικές, αλλά και εκπαιδευτικές ανάγκες των πολιτών που ζουν και εργάζονται στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης, ενώ θα συμβάλει τόσο στην πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής όσο και στη δημιουργία υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικών και αθλητικών υποδομών.

Αναλυτικά, το ΣΔΙΤ περιλαμβάνει την κατασκευή «Κέντρου Διάδοσης Τεχνολογίας της Ζώνης Ενεργού Πολεοδομίας Κοζάνης», που σηματοδοτεί τη δημιουργία ενός Εθνικού Πόλου Καινοτομίας και Αειφορίας. Παράλληλα, η ΖΕΠ αναδεικνύεται σε ένα υπερτοπικό κέντρο εκπαίδευσης. Επίσης, πρόκειται να αναβαθμιστούν οι υπάρχουσες υποδομές εκπαίδευσης, συγκεκριμένα:

Νέα σχολικά κτήρια: Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό, 14ο Νηπιαγωγείο, 9ο Νηπιαγωγείο, Καλλιτεχνικό Σχολείο.

Νέο ΕΠΑΛ και Δημόσιο ΙΕΚ με κατεύθυνση τα «πράσινα» και τα «ψηφιακά» επαγγέλματα. Ακόμη, ενισχύονται οι αθλητικές υποδομές των σχολικών μονάδων, καθώς δημιουργούνται κλειστό γυμναστήριο στο 6ο Γυμνάσιο και κλειστό γυμναστήριο στο 3ο Λύκειο.

Επίσης, δημιουργείται νέα κλειστή κολυμβητική δεξαμενή 25×30 στη ΖΕΠ.

Η δομή της Σύμπραξης θα έχει τη μορφή μη ανταποδοτικού έργου ΣΔΙΤ, δηλαδή το δημόσιο ουσιαστικά θα είναι αρμόδιο να καταβάλει τις ετήσιες πληρωμές στον ιδιωτικό φορέα με την ολοκλήρωση της κατασκευαστικής περιόδου. Παράλληλα όλη την περίοδο (27 έτη) της σύμβασης ΣΔΙΤ ο Δήμος Κοζάνης θα είναι ο αποκλειστικός φορέας λειτουργίας όλων των εγκαταστάσεων και διαχειριστής τους.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ,
Μοιραστείτε την είδηση