Εγκρίθηκε ο ισολογισμός του 2022 από το Δημοτικό Συμβούλιο

2 Min Read

Ο ισολογισμός του 2022 συζητήθηκε και εγκρίθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κοζάνης, τη Δευτέρα το μεσημέρι. Στα 20.500.000 ευρώ έφτασαν τα τακτικά έσοδα του Δήμου Κοζάνης το 2022 από τέλη και φόρους των δημοτών, σημειώνοντας αύξηση 1,5% σε σχέση με την πρόβλεψη και το στόχο που είχε ο Δήμος για περίπου 19 εκατομμύρια.

«Το ποσοστό εισπραξιμότητας σε σχέση με αυτά που υπολογίζαμε έχει ξεπεράσει το 100%» σημείωσε ο Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Κοζάνης, Χρήστος Καραλιώτας. Ο προϋπολογισμός του 2022 εκτελέσθηκε, σύμφωνα με τον ίδιο, σε ένα ποσοστό 46,36%. Ο Δήμος εισέπραξε περίπου 55 εκατομμύρια ευρώ, μαζί με το χρηματικό υπόλοιπο που μεταφέρθηκε, από την προηγούμενη χρήση του.

- Advertisement -

Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα πάγια, όπου, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραλιώτας, γίνεται μια συνεχής προσπάθεια να αποτυπώνονται τα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου, γράφοντας μέσα στα πάγια, κάθε τι που προμηθεύεται ο Δήμος ή την ολοκλήρωση κάποιου έργου. Τα έργα υπό εκτέλεση πέρυσι είχαν υπολογιστεί περίπου στα 5 εκατομμύρια, ενώ φέτος έχει σχεδόν διπλασιαστεί το ποσό και έχει φτάσει σχεδόν στα 9 εκατομμύρια ευρώ.

Η Αντιδήμαρχος Ελπίδα Κουϊμτζίδου τόνισε πως «το 2022 δεν ήταν μια ομαλή χρονιά, καθώς έχουμε μπροστά μας την απολιγνιτοποίηση, η οποία τρέχει και με τη συρρίκνωση της παραγωγής του λιγνίτη, την ενεργειακή κρίση και την εκτίναξη των τιμών των προϊόντων, όπου παρά τις αντίξοες συνθήκες, ο ισολογισμός του ’22 κλείνει με θετικό πρόσημο».

Επίσης, κατά τη διάρκεια τη συζήτησης σημειώθηκε πως ο Δήμος Κοζάνης έχει αποπληρώσει δύο δάνεια που είχε μέσα στο 2022, ενώ απομένουν περίπου 11,5 εκατομμύρια ευρώ για τα υπόλοιπα, τα οποία αποπληρώνονται κανονικά. Τονίστηκε, επίσης ότι οι υποχρεώσεις του δήμου όσον αφορά σε τέλη και φόρους έχουν τακτοποιηθεί.

Τέλος σε ό,τι έχει να κάνει με τις προμήθειες μέσα στο 2022 έγιναν 45 ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί από το γραφείο προμηθειών, συν πάνω από 200 απευθείας αναθέσεις.

Θένια Βασιλειάδου

Μοιραστείτε την είδηση