Εγκρίθηκε το νέο οργανόγραμμα του Δήμου Κοζάνης- «Μάχη» για τις θέσεις ευθύνης

3 Min Read

Εγκρίθηκε o νέος Οργανισμός Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου Κοζάνης, ο οποίος και συζητήθηκε κατά την διάρκεια της χθεσινής  συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης. Ένα νέο οργανόγραμμα για το  Δήμο Κοζάνης, που σύμφωνα με τη δημοτική αρχή είναι «μια πολύ σημαντική αλλαγή στα θεμέλια του Δήμου ώστε να γίνει αποτελεσματικότερος , ένα ακόμη εργαλείο στη στρατηγική αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού του» . Το νέο οργανόγραμμα εγκρίθηκε με τις ψήφους της δημοτικής αρχής, με την παράταξη του Λ. Μαλούτα να δηλώνει «παρών». Δεν έλαβαν θέση οι κ.κ. Δεληγιάννης και Κύργιας, που αποχώρησαν στην αρχή της συζήτησης χωρίς να διατυπώσουν κάποια θέση  ενώ απών από τη συνεδρίαση  ήταν ο Γ. Γκουτζηκώστας.

Την εισήγηση επί των αλλαγών έκανε ο  Γ.Γ. του Δήμου Βασίλης Μπουγιοτόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις αλλαγές στην Τεχνική Υπηρεσία,  η οποία σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμα, «σπάει» σε τέσσερα τμήματα, δηλαδή στο Τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων, στο Τμήμα Κτηριακών Έργων, στο Τμήμα Ανάπλασης και Κοινόχρηστων Χώρων και στο Τμήμα Πρασίνου που φεύγει από την καθαριότητα.

- Advertisement -

Σύμφωνα με τον κ. Μπουγιοτόπουλο η Τεχνικη Υπηρεσία αποκτά τη δική της καθετοποιημένη λειτουργία, αφού καταργείται και το τμήμα μελετών και οι μελετητές συγχωνεύονται στα τέσσερα νέα τμήματα.

Επίσης  προβλέπεται η δημιουργία αυτοτελούς γραφείου προμηθειών και αποθήκης στη διεύθυνση οικονομικών υπηρεσιών.

Επιπλέον, στη διεύθυνση περιβάλλοντος θα δημιουργηθεί γραφείο διαχείρισης αδεσπότων, καθώς παρότι λειτουργούσε εδώ και χρόνια δεν προβλεπόταν στην οργανωτική δομή.

Της δημιουργίας του νέου ΟΕΥ θα ακολουθήσει σύμφωνα με τον κ. Μπουγιοτόπουλο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η πιστοποίηση με ISO της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου, η περιγραφή των θέσεων εργασίας και η επέκταση των τυποποιημένων διαδικασιών στη διαχείριση έργων.

Τις δικές τους παρατηρήσεις (θετικές ή αρνητικές) για επί μέρους σημεία του νέου ΟΕΥ έκαναν  αρκετοί Δ/ντες και Προϊστάμενοι του Δήμου, που βρέθηκαν στο συμβούλιο.

Μεγάλη πάντως κουβέντα έγινε σχετικά με το προβάδισμα των βαθμίδων όσον αφορά τη λήψη θέσεων ευθύνης (Δ/ντες – Προϊστάμενοι). Η διατύπωση του νέου ΟΕΥ αναφέρει  πως τέτοιες θέσεις μπορούν να λαμβάνουν υπάλληλοι «Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης ή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και ελλείψει Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης».

Οι εκπρόσωποι των ΠΕ υπαλλήλων ζητούσαν να μην υπάρχει το ή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και όλες οι θέσεις ευθύνης να καλύπτονται από Π.Ε. υπαλλήλους, οι εκπρόσωποι των ΤΕ  υπαλλήλων υποστήριξαν τη διατύπωση όπως την είχε ο ΟΕΥ και ο Πρόεδρος  των εργαζομένων στο Δήμο Κοζάνης Γιώργος Χριστοφορίδης να αλλάξει το και ελλείψει Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης σε ή Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης ώστε όλοι να έχουν δικαίωμα, αν το αξίζουν, σε θέση ευθύνης.

Για σημαντική καθυστέρηση στην υποβολή του ΟΕΥ έκανε λόγο ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Λάζαρος Μαλούτας.

 

Μοιραστείτε την είδηση