Εικόνες από το σκληρό lockdown της Γαλατινής

2 Min Read
Σε ειδικό καθεστώς πρόσθετων περιοριστικών μέτρων βρίσκεται από το περασμένο Σάββατο η Κοινότητα Γαλατινής, μετά τη σχετική απόφαση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά.
Στις εισόδους και εξόδους της Γαλατινής υπάρχουν περιπολικά ενώ ελάχιστοι άνθρωποι κυκλοφορούν στους δρόμους και μόνο για τους λόγους που επιτρέπονται.
Αναλυτικά τα μέτρα:
-Περιορισμός κατ’οίκον των κατοίκων και η απαγόρευση κυκλοφορίας όλο το 24ωρο. Εξαίρεση αποτελεί η κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά και πέριξ της μόνιμης κατοικίας (sms κωδικός 6), για λόγους υγείας (sms κωδικός 1), για λόγους τροφοδοσίας (sms 2- και με εξαίρεση το διάστημα μεταξύ 18:00 και 06:00 της επόμενης) ή για λόγους εργασίας με τη σχετική βεβαίωση.
-Η μετακίνηση των κατοίκων εκτός της Γαλατινής επιτρέπεται για λόγους υγείας, πιστοποιούμενων από σχετικές βεβαιώσεις υγείας. Προς τη Γαλατινή επιτρέπεται η μετακίνηση μόνο σε μόνιμους κατοίκους και στο προσωπικό τροφοδοσίας οχημάτων, επιδεικνύοντας τα σχετικά έγγραφα.
-Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία καταστημάτων λιανεμπορίου και υγειονομικού ενδιαφέροντος, με εξαίρεση καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία), φαρμακείων και πρατηρίων υγρών καυσίμων. Από την αναστολή λειτουργίας εξαιρούνται οι υπηρεσίες διανομής προϊόντων (delivery) έως τις 23:00
Παράλληλα αποφασίστηκε:
Η αναστολή οικοδομικών εργασιών
Η αναστολή συναθροίσεων/δημόσιων ή κοινωνικών εκδηλώσεων ανεξαρτήτως χώρου ιδιωτικού ή δημόσιου, εσωτερικού ή εξωτερικού.
Η αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών.
Η αναστολή θρησκευτικών τελετών, με εξαίρεση κηδείες με την παρουσία έως 9 ατόμων α’ βαθμού συγγένειας (sms κωδικός 5) και τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων.
Μοιραστείτε την είδηση