Είμαι ο Αλέξης και είμαι καθαρός εδώ και 45 ημέρες

3 Min Read

Έχετε δει ασφαλώς σε κινηματογραφικές η τηλεοπτικές ταινίες εκείνη την κλασική σκηνή από τις διαδικασίες ομαδικής θεραπείας στα κέντρα απεξάρτησης. Όπου σηκώνονται ένας-ένας και λένε περίπου την ίδια φράση, αυτοπαρουσιαζόμενοι στους υπόλοιπους: «Είμαι ο Τάδε και είμαι καθαρός εδώ και ένα μήνα». Ε, αυτήν ακριβώς την εικόνα εμφανίζει ο εν αποδρομή πρωθυπουργός καθώς επιχειρεί να περισυλλέξει νέους «πρόθυμους» από τον χώρο της ευρύτερης κεντροαριστεράς.
Ένα βασικό επιχείρημα που χρησιμοποιείται, από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και όλους τους επιστρατευμένους προξενητάδες, για να εξουδετερώσει ενδεχόμενους δισταγμούς, κάποιων εξ αυτών που εμφανίζονται ως «προβληματιζόμενοι», είναι ότι τώρα «έχουμε απαλλαγεί από την τοξική παρουσία του Καμένου στην κυβέρνηση». O όρος «τοξική» είναι δικός τους και χρησιμοποιείται κατά κόρον από τα στελέχη τους. Εμπρός λοιπόν, όσοι πρόθυμοι προσέλθετε. «Είμαι ο Αλέξης και είμαι καθαρός από τις 13 Ιανουαρίου». Λες και ό,τι άφησε πίσω του Καμμένος, τα …ορφανά του, είναι λιγότερο τοξικό στην «ιδεολογία» τους.
Την Δεύτερα το μεσημέρι έστησαν μια παράσταση που την βάφτισαν «ανοιχτή συγκέντρωση». Για να παρουσιάσουν την «Γέφυρα». Ως κατι νέο. Ως μια κίνηση για την ενότητα της Κεντροαριστεράς. Και ήταν όλοι οι γνωστοί μεταξύ τους. Στο δε προεδρείο έλαμπαν δια της παρουσίας τους οι γνωστοί περιπλανώμενοι.
Είδαμε τον Νίκο Πίστη, που ξεκίνησε το 1974 από το ΕΚΚΕ, πέρασε στον Συνασπισμό, από εκεί στο ΠΑΣΟΚ, μετέπειτα στην ΔΗΜΑ και τώρα αναζητεί πολιτική επιβίωση στον ΣΥΡΙΖΑ. Την Μαρία Ρεπούση, ένα από τα πλέον απεχθή για την ελληνική κοινωνία και ιδίως για τους καταγόμενους από προσφυγές της Μικράς Ασίας πρόσωπα, πρώην Συνασπισμού, πρώην ΔΗΜΑ και βλέπουμε. Τον παρόμοιας χολερικότητας, στις τοποθετήσεις του, καθηγητή Αντώνη Λιάκο, που είναι σύζυγος της νέας, εκ προσχώσεων, υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά. Και τον δημοσιογράφο Π. Παναγιώτου, γνωστό ως «Παν-Παν», που ξεκίνησε από την Β. Πανελλαδική του Ρήγα, νεολαίας του ΚΚΕ Εσωτερικού, ύστερα επιβιβάστηκε στο τραίνο του ΠΑΣΟΚ, όσο ήταν ισχυρό και τώρα αναζητεί νέο όχημα επιβίωσης. Στο «ακροατήριο», από το οποίο έλειπαν οι πολίτες, ο Ραγκούσης, ο Τόλκας, ο Μωραΐτης και άλλα μπάζα από την αποσάθρωση του άλλοτε πρασίνου κάστρου. Που ρημαξε απο τις δικες τους πολιτικές.
Προσθέστε και τον Δανέλη με τον Παπαχριστόπουλο. Και βάλτε μια επιγραφή: Υλικά κατεδαφίσεων. Κοινώς μπαζώματα.

Μοιραστείτε την είδηση