Είναι ανέπαφοι με την ζέουσα πραγματικότητα

3 Min Read

Εκπληκτικά πράγματα ακούγονται, κατά την συζήτηση για την αναθεώρηση του συντάγματος. Θα σταθώ, σήμερα, μόνο σε ένα από αυτά. Στην επιχειρηματολογία που επιστρατεύουν οι κυβερνητικοί αγορητές για να απορρίψουν την πρόταση για την αναθεώρηση του άρθρου 16. Δηλαδή την πρόταση να επιτραπεί η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων στην χώρα μας. Επιχειρήματα που αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι, ζώντας με τις εμμονές τους, δεν έχουν επαφή με την απτή πραγματικότητα που τους περιβάλλει.
Κλείνουν τα μάτια μπροστά στο γεγονός ότι εδώ και χρόνια ζούμε την άνθιση μιας βιομηχανίας ψεύτικων «Universities” στοιβαγμένων σε άθλιες πολυκατοικίες περί την Ομόνοια, χωρίς κανέναν ουσιαστικό κρατικό έλεγχο και με άγρια οικονομική εκμετάλλευση της ανάγκης κάθε γονιού να δώσει διέξοδο στο παιδί του. Τριάντα δυο χιλιάδες ευρώ πληρώνει, ετησίως, φίλος που έστειλε το παιδί του στο πιο «ιν» από αυτά.
Το γνωρίζουν όλοι πολύ καλά ότι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι ήδη εδώ. Και στην Ελλάδα. Πέραν του ότι αποτελούν πανευρωπαϊκή πραγματικότητα. Πέραν του ότι άνθισαν ιδιωτικά πανεπιστήμια σε άλλοτε κομμουνιστικές χώρες, όπως η Ουγγαρία, η Τσεχία, κλπ. επειδή αρκετοί Έλληνες στέλνουν τα παιδιά τους εκεί πληρώνοντας αδρά. Πέραν του γεγονότος ότι είναι χιλιάδες οι οικογένειάς που αιμορραγούν οικονομικώς για να στείλουν τα παιδιά τους για σπουδές σε δυτικές χώρες.
Τέτοια τύφλωση, υποκρισία, στρουθοκαμηλισμός και ψεύτικη γλώσσα προς το λαό, σίγουρα δεν παρατηρείται σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.
Μας είπε ο Κατρούγκαλου, ως εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν θέλουν τα μη κρατικά πανεπιστήμια, για να μην αναγκάζονται οι φοιτητές να παίρνουν δάνεια σπουδών, όπως συμβαίνει στις ΗΠΑ, την Βρετανία και αλλού. Λες και αυτά που πληρώνουν οι δεκάδες χιλιάδες ελληνικές οικογένειες τώρα, είτε για σπουδές στο εξωτερικό, είτε στα διάφορα «κολλέγια», βαρύνουν κάποιον άλλον, από άλλον πλανήτη.
Ακούσαμε, από τηλεοράσεως, και την …εξυπνάδα του οψίμως «αριστερού» Παπαχριστόπουλου. Τα μη κρατικά πανεπιστήμια, όπως το Χάρβαρντ, το Γέϊλ, το ΜΙΤ, το Κείμπριτζ κλπ., ευθύνονται για …την κοινωνική ανισότητα. Διότι, λέει, δικοί τους απόφοιτοι είναι οι 28 πιο πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου, που έχουν τόσα δισεκατομμύρια. Φταίνε δηλαδή οι σπουδές του Μπιλ Γκέιτς, που είχε την εξυπνάδα να κάνει την Microsoft και τα windows, ή του Τζεφ Μπέζος που δημιούργησε την Amazon, και έγιναν δισεκατομμυριούχοι. .
Τι άλλο θα ακούσουμε πια.

Μοιραστείτε την είδηση