ΕΙΝΔΥΜ: Στελεχώστε τώρα τις δομές υγείας Σερβίων και Βελβεντού

3 Min Read

Κατάθεση ερώτησης και από την βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Καλλιόπη Βέττα

Την «εδώ και τώρα» στελέχωση του Κέντρου Υγείας Σερβίων και του Περιφερειακού Ιατρείου Βελβεντού, ζητά με ανακοίνωση της η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Δυτικής Μακεδονίας. Οι νοσοκομειακοί γιατροί με αφορμή το κλείσιμο της γέφυρας Πολυφύτου και τον «αποκλεισμό» των Σερβίων και του Βελβεντού, μιλούν για «αγωνία περισσότερων από 15.000 κατοίκων για πρόσβαση στις δημόσιες δομές υγείας».

«Με το κλείσιμο της γέφυρας ο χρόνος για την έγκαιρη πρόσβαση των ασθενών μας στο νοσοκομείο Κοζάνης διπλασιάζεται» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΙΝΔΥΜ και αναφέρει το τροχαίο της περασμένης Παρασκευής στην Λάβα Σερβίων όταν η γιατρός μετέβη στο σημείο με το δικό της όχημα. «Δεν είναι ρεαλιστικό, εν έτη 2023, να είναι θέμα «τύχης» αν θα βρεθεί μέσο και προσωπικό για την επείγουσα διακομιδή ασθενή ή τραυματία» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Από τη συνάντηση της Καλλιόπης Βέττα με το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Σερβίων

Η ΕΙΝΔΥΜ ζητά την άμεση στελέχωση των δομών υγείας της περιοχής με άμεση κάλυψη των κενών θέσεων στο Κέντρο Υγείας Σερβίων με μόνιμο προσωπικό, εκσυγχρονισμό του οργανογράμματος της δομής και δημιουργία Τομέα ΕΚΑΒ. «Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Κέντρο Υγείας Σερβίων, την ειδικότητα παθολόγου εξυπηρετούν στην πλειοψηφία τους γενικοί γιατροί από τα Περιφερειακά Ιατρεία, δημιουργώντας όμως κενά σε άλλες δομές, όπως του Βελβεντού. Οι δύο γιατροί, που καλύπτουν τις δύο οργανικές θέσεις, βρίσκονται στο εκεί μόνο τρεις μέρες την εβδομάδα και αυτό το τελευταίο διάστημα, για πάνω από 3.500 κατοίκους. Στο Κ.Υ. Σερβίων δεν υπάρχει ούτε παιδίατρος, καθώς πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε η μοναδική γιατρός! Ειδικότητες όπως καρδιολόγος, ΩΡΛ και γυναικολόγος, επισκέπτονται το Κ.Υ. μόλις μια φορά το μήνα» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.

Να σημειωθεί πως την Παρασκευή 7 Απριλίου στις 7 το απόγευμα, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Κέντρο Υγείας Σερβίων μετά από κάλεσμα των Δήμων Βελβεντού και Σερβίων. Στην διαμαρτυρία θα συμμετέχουν φορείς και συνδικάτα, μαζί με αυτούς και η ΕΙΝΔΥΜ.

Το Περιφερειακό Κέντρο Βελβεντού

 

Κοινοβουλευτική ερώτηση για το θέμα από την Καλλιόπη Βέττα

Η βουλεύτρια Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Καλλιόπη Βέττα επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Σερβίων και συναντήθηκε με την διοίκηση και το προσωπικό της δομής για να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ταυτόχρονα κατέθεσε και κοινοβουλευτική ερώτηση, ζητώντας από τον υπουργό Υγείας την άμεση στελέχωση των δομών υγείας της περιοχής και την ενίσχυση του ΕΚΑΒ με ασθενοφόρα λόγω του κλεισίματος της γέφυρας.

Στην ερώτησή της, παραθέτει και το ψήφισμα του συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Σερβίων για το θέμα.

 

Θένια Βασιλειάδου

Μοιραστείτε την είδηση