ΕΙΝΔΥΜ: Υπολειτουργεί η παθολογική κλινική του νοσοκομείου Φλώρινας

2 Min Read

Για «τραγική υποστελέχωση» της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Φλώρινας κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Δυτικής Μακεδονίας. Είναι η πολλοστή φορά που η ΕΙΝΔΥΜ καταγγέλλει το φαινόμενο της υποστελέχωσης τόσο στην συγκεκριμένη κλινική όσο και κλινικές άλλων νοσοκομείων της περιοχής.

Σύμφωνα με την ΕΙΝΔΥΜ, η παθολογική κλινική υπολειτουργεί αφού πρόσφατα παραιτήθηκε ο ένας από τους δύο επιμελητές.

- Advertisement -

Επίσης ο διευθυντής της πρόκειται σύντομα να συνταξιοδοτηθεί ενώ και ο δεύτερος επιμελητής έχει γραπτώς δηλώσει την πρόθεσή του να παραιτηθεί τον Ιούλιο. «Υπήρξε δε καταγγελία προς το ΔΣ της ΕΙΝΔΥΜ ότι για να συνεχίσει το νοσοκομείο να εφημερεύει, τη Δευτέρα 16 Μαΐου εφημέρευσε γιατρός άλλης ειδικότητας ως παθολόγος» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η Ένωση.

Ο φορέας καταγγέλλει το Υπουργείο Υγείας για «τραγική διαχείριση» της κατάστασης και προειδοποιεί πως παρόμοια με της συγκεκριμένης κλινική κατάσταση, θα συμβεί και σε πολλές ακόμη κλινικές νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας. «Το Υπουργείο Υγείας, το οποίο δεν έκανε ουσιαστικά προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, προωθεί συνεχώς τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και ιδιωτικοποιεί όλο και περισσότερο τη δημόσια δωρεάν υγεία, κρατά πεισματικά το μισθολόγιο των γιατρών χαμηλό παρά του ότι κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι μειώσεις από το 2012 με απόφαση του ΣτΕ το 2018 και δεν εντάσσει τους γιατρούς στα ΒΑΕ» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΙΝΔΥΜ.

Όλγα Τουφεγγοπούλου www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση