Είσαι ό,τι δηλώσεις

1 Min Read

Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις, διέδωσε ο Γιάννης Τσαρούχης τη ρήση του Τζαβαλά Καρούσου. Μια φράση που αποδίδει με τον πιο επιτυχημένο τρόπο αυτό που συμβαίνει τότε, τώρα και πολύ φοβούμαστε στο διηνεκές.
Βγήκαν λέει οι θεματοφύλακες του Συντάγματος και συλλαμβάνουν κόσμο. Και οι δημοσιογράφοι των τηλεοπτικών δελτίων μιλάνε για “συλλήψεις”, οπότε οι ηλικιωμένοι στο σπίτι επαναλαμβάνουν ότι οι αστυνομικοί του Συντάγματος συλλαμβάνουν κόσμο (sic!).
Και κάπου εκεί χάνεται το παιχνίδι του ορθολογισμού και εξανεμίζονται και τα τελευταία ψήγματα κοινής λογικής που μπορεί να είχαν απομείνει στο δημόσιο λόγο. Και ευθύνονται οι δημοσιογράφοι γι’ αυτό σε μεγάλο βαθμό. Γιατί έχουν αφενός επιτρέψει σε διάφορους …περίεργους να εισβάλουν στο δημόσιο διάλογο, προκαλώντας περαιτέρω σύγχυση και αφετέρου γιατί οι ίδιοι πολύ συχνά, λόγω ταχύτητας, άγνοιας ή αμορφωσιάς, μεταφέρουν λαθεμένα τα θέματα (όπως στην περίπτωση των θεματοφυλάκων του Συντάγματος).
Και ύστερα αναρωτιώμαστε γιατί πάει έτσι το θέμα του εμβολιασμού και ακούν οι περισσότεροι τον τραγουδιστή της μουσικής ακαδημίας και όχι τον ερευνητή που έχει αφιερώσει τη ζωή του στο θέμα.

Μοιραστείτε την είδηση