Εισήγηση Επιτροπής: Με Green Pass τα ταξίδια με πλοίο, αεροπλάνο και τρένο

2 Min Read

Μόνο με το πιστοποιητικό εμβολιασμού (green pass) που άρχισε να ισχύει από την 1η Ιουλίου σε ολόκληρη την Ευρώπη θα μπορούν οι πολίτες της χώρας μας να κάνουν τα εσωτερικά ταξίδια με τα δημόσια μέσα μεταφοράς, δηλαδή τα αεροπλάνα, τα καράβια, τα τρένα και τα λεωφορεία.

Αυτό εισηγούνται σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr οι ειδικοί της επιτροπής του υπουργείου Yγείας που συνεδρίασαν σήμερα. Πρόκειται για ένα μέτρο που ισχύει ήδη για τις μετακινήσεις στο εξωτερικό και θα ισχύει και για το εσωτερικό της χώρας.

- Advertisement -

Στόχος όπως έλεγε μέλος της επιτροπής στο ethnos.gr, να υπάρχει προστασία των επιβατών με δεδομένο ότι στα δημόσια μέσα μεταφοράς υπάρχει συνωστισμός. Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές με τις οποίες συνομίλησε το ethnos.gr έλεγαν ότι είναι ένα μέτρο που θα εφαρμοζόταν ούτως ή άλλως αφού στα ταξίδια του εξωτερικού με τα αεροπλάνα χρησιμοποιείται ήδη από σήμερα το green pass. Δηλαδή για να μπορεί κάποιος να ταξιδέψει με δημόσιο μέσο μεταφοράς, θα πρέπει είτε να έχει εμβολιαστεί, είτε να έχει νοσήσει, είτε να διαθέτει αρνητικό τεστ.

Οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν στις 18:00 στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης, που θα γίνει από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, την καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου και τον επίκουρο καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη. Επίσης, θα συμμετέχει και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Με βάση τα όσα έχει ήδη σχεδιάσει η κυβέρνηση, ο έλεγχος του πιστοποιητικού θα γίνεται όπως και στην εστίαση μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, όπως γίνεται αι στα ταξίδια του εξωτερικού.

Ειδικότερα οι επιβάτες σε αεροπλάνα, καράβια και τρένα, θα επιδεικνύουν το πιστοποιητικό και θα σκανάρεται το QR ώστε να διαπιστωθεί εάν είναι γνήσιο. Τα προσωπικά δεδομένα των επιβατών θα παραμένουν προφυλαγμένα όπως διαβεβαιώνει η κυβέρνηση.

 

Μοιραστείτε την είδηση