Έκαστος εφ’ ω ετάχθη

3 Min Read

Το να θυμώνετε, κ. Πρόεδρε, με την δριμεία κριτική που σας ασκεί η αντιπολίτευση, ως προς την διαχείριση της κρίσης και την αποτελεσματικότητα του κράτους -άρα και της κυβέρνησης σας- στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, δεν ειναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να κάνετε. Αυτή ειναι η αποστολή της αντιπολίτευσης. Να ελέγχει, να κρίνει και να επικρίνει. Μακάρι δε και να μπορεί να προτείνει. Εσείς δε, οφείλετε να τείνετε περισσότερον ευήκοον ους σε εκείνα που συνιστούν προτάσεις. Ακόμη και αν ειναι απειροελάχιστα ψήγματα μέσα στον χείμαρρο των επικρίσεων. Να τα ρουφάτε όπως οι μελισσόυλες.

Όσοι δεν έχουν ασκήσει κυβερνητική εξουσία, όπως ο Δημήτρης Κουτσούμπας του ΚΚΕ, ή ο Κυριάκος Βελόπουλος της “Ελληνικής Λύσης”, δικαιούνται να πιστεύουν ότι, αν βρίσκονταν εκείνοι με το πηδάλιο της χωράς υπό τον έλεγχο τους, θα τα κατάφερναν πολύ καλύτερα από τον Μητσοτάκη, τον Χρυσοχοίδη, τον Κικίλια και τον Χαρδαλιά. Όσοι όμως έχουν δοκιμασθεί, ιδίως σε κρίσιμες στιγμές και σε καθοριστικής σημασίας θέσεις, είτε σε κυβερνητικό επίπεδο είτε ως περιφερειάρχες, διαχειριζόμενοι πυρκαγιές, πλημμύρες, άλλες φυσικές καταστροφές, αλλά και επιλογές οικονομικής πολιτικής που αποδείχθηκαν το ίδιο καταστροφικές όσο και οι θεομηνίες, καλό θα ήταν να σεμνύνονται. Να κραυγάζουν λιγότερο. Αν μη τι άλλο από εντροπή και σεβασμό προς τα θύματα των επιλογών τους. Τους απανθρακωμένους από τις φωτιές. Τους πνιγμένους στις λάσπες. Τους κατεστραμμένους από την μαθητεία του κ. Βαρουφάκη επί της κεφαλής του “κασίδη”, το μοιραίο 2015.

Αποστολή σας, κ. Πρόεδρε, δεν ειναι να κάνετε αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Ούτε καν να επικαλείσθε συνεχώς τα “στραβά” της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, για τα οποία κρίθηκαν, στις εκλογές του 2019, από τους πολίτες. Και τιμωρήθηκαν δεόντως. Αποστολή δική σας ειναι να μας προσφέρετε ελπίδα. Να εμπεδώστε ένα αίσθημα ασφαλείας στους πολίτες. Από αυτά θα σας κρίνουμε. Και ειναι μπροστά μας δυο κρίσιμες στιγμές. Από την μια το τι θα ανακοινώσετε στη ΔΕΘ, ιδίως ως προς την πορεία της οικονομίας και την αντιμετώπιση της ανεργίας. Και από την άλλη τι είδους κυβερνητικό σχήμα θα εμφανίσετε κατά τον ανατεμνόμενο, είτε πριν, είτε μετά την ΔΕΘ, ανασχηματισμό.

Η κυβέρνηση σας χρειάζεται …ρεκτιφιέ. Και, προς θεού, όχι άλλο φούσκωμα, όχι και άλλους “αναπληρωτές” και στρατιές ημιαπασχολούμενων υφυπουργών. Κοντεύει να σκάσει το μπαλόνι.

 

 

Μοιραστείτε την είδηση