Εκδηλώσεις της ΚΝΕ με αφορμή τον 50χρονο εορτασμό του Πολυτεχνείου

2 Min Read

Με αφορμή τον 50 χρόνο εορτασμό του Πολυτεχνείου, οι Τομεακές Οργανώσεις Κοζάνης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διοργανώνουν πρόγραμμα ξεναγήσεων σε έκθεση αφιερωμένη στα 50 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου. 

Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν  την  Πέμπτη 16 Νοέμβρη , Παρασκευή 17 Νοέμβρη και Δευτέρα 20 Νοέμβρη στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης τις ώρες 17.00-20.00

- Advertisement -

Επιπλέον θα γίνει παρουσίαση της έκθεσης σε ηλεκτρονική μορφή στο Πανεπιστήμιο την Πέμπτη 16 Νοέμβρη, 13.00 στο φουαγιέ στην ΖΕΠ και Σάββατο 18 Νοέμβρη στις 12.00 στο φουαγιέ στα Κοίλα 

Η έκθεση έχει στόχο τα μηνύματα του πολυτεχνείου να γίνουν αφορμή για έμπνευση  στους νέους, την εργατική τάξη, τον λαό της περιοχής.  

Στις ενότητες της περιγράφει : 

  • Πως φτάσαμε στην Δικτατορία. Μέσα από αυτήν την ενότητα δίνεται με χρονική σειρά οι βασικοί σταθμοί μέχρι το 1967 που αποτυπώνουν τους παράγοντες που συντέλεσαν στην πραγματοποίηση του πραξικοπήματος. 
  • Τα έργα και οι ημέρες της Δικτατορίας , όπου δίνονται αναλυτικά παραδείγματα που δείχνουν το πώς η χούντα θωράκισε την εξουσία του κεφαλαίου και ενίσχυσε την καπιταλιστική κερδοφορία. 
  • Η  δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ την περίοδο της  δικτατορίας όπου παρουσιάζεται η καθοριστική συμβολή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην οργάνωση του αγώνα του λαού και της εργατικής τάξης ενάντια στην χούντα.
  • Το χρονικό του Πολυτεχνείου ξεκινώντας από το 1972 φτάνοντας  μέχρι το 1974. 
  • Τέλος παρουσιάζεται πως το Πολυτεχνείο παραμένει επίκαιρο στο σήμερα φωτίζοντας το μήνυμα πως κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος. 

Σε συνέχεια του προγράμματος ξεναγήσεων οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καλούν την Δευτέρα 20 Νοέμβρη στις 18.00 στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη σε εκδήλωση συζήτηση με τίτλο : «Ο Νοέμβρης ήταν μια κόκκινη ρωγμή, η ιστορία γράφεται με πάλη ταξική».Θα μιλήσει ο Νίκος Χριστάνης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα της Οργάνωσης Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.  Θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα στο αντιχουντικό τραγούδι.

Μοιραστείτε την είδηση