Εκδήλωση για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ

straboy
από straboy
2 Min Read

Ημερίδα με θέμα «Δυο δρόμοι ανάπτυξης για τη Δυτική Μακεδονία» διοργάνωσε την Τετάρτη 23 Μαΐου η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ στο Κοβεντάρειο για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος.
Η ημερίδα περιλάμβανε Κεντρική ομιλία από τον Θανάση Χαστά, Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ που ανέφερε πως «το ΚΚΕ στο πλαίσιο των 100 χρόνων ζωής και δράσης του προγραμμάτισε 100 εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, μια εκ των οποίων έγινε και στην Κοζάνη. Άνοιξε το φλέγον θέμα της ανάπτυξης που έχει τον έναν δρόμο, τον καπιταλιστικό με την εξαθλίωση, την ανεργία και τη φτώχεια και τον δεύτερο που είναι η πρόταση του ΚΚΕ και έχει στόχο την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών. Η θέση μας είναι αναγκαία, ρεαλιστική και επίκαιρη ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη στιγμή που στενάζουν οι χαμηλότερες οικονομικά και κοινωνικά τάξεις».
Στην τραγική κατάσταση στον τομέα της γούνας αναφέρθηκε ο Μιχάλης Καραμπατζιάς, γραμματέας του γραφείου περιοχής Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος επισήμανε πως τα τελευταία χρόνια χάθηκαν πάνω από 4000 θέσεις εργασίας, έκλεισαν 3500 γουνοποιητικές επιχειρήσεις και η ανεργία στον κλάδο φτάνει το 50%.».
Θεματικές παρεμβάσεις έγιναν επίσης από τους:
Στολτίδη Νόντα, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Οι θέσεις του ΚΚΕ για την Ενέργεια.
Εγρέ Αβραάμ, μέλος της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Αγροτική Παραγωγή προς όφελος του λαού.
Τσάκωνα Αντώνη, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου.
Βήττα Γιάννη, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Η ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών στην Υγεία και την Παιδεία.

Μοιραστείτε την είδηση