Εκδήλωση για την “Συμφωνία των Πρεσπών” την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου στο αμφιθέατρο του κτιρίου της Κοβενταρείου Βιβλιοθήκης Κοζάνης – Μαραντζίδης, Αρμακόλας και Τζίμας μιλούν για την συμφωνία, τις νέες ισορροπίες στα Βαλκάνια, την επόμενη μέρα των δύο χωρών

2 Min Read


Το vetonews.gr, η ενημερωτική Ηλεκτρονική εφημερίδα που δημιουργήθηκε το 2010 στην Κοζάνη, στα πλαίσιο των ενημερωτικών της δράσεων, διοργανώνει την εκδήλωση με θέμα «Η Συμφωνία των Πρεσπών και η επόμενη ημέρα για το μέλλον των δύο χωρών».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018 στις 19:00 στο αμφιθέατρο του κτιρίου της Κοβενταρείου Βιβλιοθήκης Κοζάνης

- Advertisement -

Συμμετέχουν ως ομιλητές, αξιόλογοι επιστήμονες αναγνωρισμένοι απο την διεθνή επιστημονική κοινότητα στο αντικειμενό τους και έγκριτοι επαγγελματίες με εξειδικευμένη γνώση των Βαλκανίων.

Θα μιλήσουν οι:

– Νίκος Μαραντζίδης, καθηγητής του Τμήματος Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του ΠΑΜΑΚ

– Ιωάννης Αρμακόλας Επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του ΠΑΜΑΚ και υπεύθυνος του ΕΛΙΑΜΕΠ για την Νοτιοανατολική Ευρώπη

– Σταύρος Τζίμας Δημοσιογράφος Συγγραφέας, διευθυντής στο γραφείο Βόρειας Ελλάδας της εφ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Την συζήτηση θα συντονίζει ο δημοσιογράφος του vetonews.gr Σπύρος Κουταβάς

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι το πιο πολυσυζητημένο θέμα των τελευταίων 4 μηνών και έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον όχι μόνο των πολιτών σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ αλλά και το ενδιαφέρον της Διεθνούς Κοινότητας.

Επίσης, «Η Συμφωνία των Πρεσπών» είναι το θέμα που συζητείται και αναλύεται με ενδιαφέρον σε όλα τα μεγάλα Πανεπιστήμια και Ινστιτούτα που «θεραπεύουν» αντικείμενα γύρω από τις Διεθνείς σχέσεις, θέματα Γεωστρατηγικής πολιτικής και ανάλυσης συστημάτων διεθνών σχέσεων. Με αφορμή την θετική πρωτη ψηφοφορία στο κοινοβούλιο της πΓΔΜ οι εξελίξεις παρουσιάζουν ενδιαφέρον.

Οι προσκεκλημένοι επιστήμονες Νίκος Μαραντζίδης και Ιωάννης Αρμακόλας εξαιτίας του αντικειμένου που «θεραπεύουν» στα πανεπιστήμιά τους, έχουν γνώση της Βαλκανικής ιστορίας, της πολιτικής και ζητημάτων που άπτονται των διεθνών σχέσεων. Επίσης διαθέτουν σπουδαίο ερευνητικό και επιστημονικό έργο.

Ο δημοσιογράφος Σταύρος Τζίμας είναι ο περισσότερο γνωστός όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις γειτονικές χώρες Αλβανία, ΠΓΔΜ, Σερβία, από τις δημοσιογραφικές του έρευνες και συνεντεύξεις που έχει κάνει με τους Ιστορικούς ηγέτες, πρώην προέδρους και πρωθυπουργούς των παραπάνω χωρών της Βαλκανικής.

Μοιραστείτε την είδηση