Εκδήλωση με τίτλο “Γράφουμε Ελληνικά;” την Παρασκευή 20 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας

2 Min Read

Με κοινή την αγάπη και το ενδιαφέρον για την ελληνική γλώσσα και την καλλιέργειά της στον προφορικό και το γραπτό λόγο ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης και ο Όμιλος Σκραμπλ Πτολεμαΐδας οργανώνουν την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 και ώρα 12 το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαίδας εκδήλωση με τίτλο «Γράφουμε Ελληνικά;».
Κεντρικός ομιλητής είναι ο καθηγητής Φιλολογίας στο Α.Π.Θ. και Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, κ. Ιωάννης Καζάζης, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Η ιστορική ορθογραφία ως εμπόδιο και πλεονέκτημα για τη γνώση και την εις βάθος μελέτη της ελληνικής γλώσσας». Η ελληνική γλώσσα είναι μια γλώσσα με πολυστρωματική φύση και με βαθιά διαχρονία, που μπορεί να προσεγγιστούν με εργαλείο την κατάκτηση της ορθογραφικής επάρκειας των μαθητών.
Η πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Κοζάνης, Δέσποινα Παπαδοπούλου, θα παρουσιάσει τον Διαγωνισμό Ορθογραφίας που οργανώνεται με άδεια του Υπουργείου Παιδείας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Για το σχολικό έτος 2017-18 ο περιφερειακός τελικός θα διεξαχθεί στην Καστοριά, την Κυριακή 22 Απριλίου 2018. Για την εμπειρία τους θα μιλήσουν οι μαθητές του 1ου και 3ου Γυμνασίου Πτολ/δας, που πρώτευσαν στον τοπικό διαγωνισμό ΠΕ Κοζάνης.
Ο πρ. πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Σκραμπλ, Παναγιώτης Τοπαλίδης, θα μιλήσει για τη γλώσσα και το αγωνιστικό Σκραμπλ. Τα μέλη του Ομίλου θα ξεναγήσουν το κοινό στο χώρο του Ομίλου που στεγάζεται στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου. Επίσης, θα ενημερώσουν για τους αγώνες επίδειξης αγωνιστικού Σκραμπλ και τους αγώνες φιλικής συμμετοχής, που θα διεξαχθούν το Σάββατο 11.30 στο Παλιό Πάρκο Πτολ/δας καθώς και για το 7ο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκραμπλ Πτολεμαΐδας σε επίπεδο Γυμνασίων που θα πραγματοποιηθεί τον μήνα Μάιο, όπως κάθε χρόνο.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό της πόλης που καλείται να μας τιμήσει με την παρουσία του. Πτολεμαΐδα 17/4/2018
Με τιμή
Για τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Κοζάνης
Η Πρόεδρος
Παπαδοπούλου Δέσποινα
Για τον Όμιλο Σκραμπλ Πτολεμαΐδας
Η Πρόεδρος
Μιχαηλίδου Βαρβάρα

Μοιραστείτε την είδηση