Εκδήλωση για τη Μικρασιάτισσα γυναίκα

straboy
από straboy
1 Min Read

Στη Μικρασιάτισσα γυναίκα ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση του Συλλόγου Μικρασιατών Κοζάνης, που πραγματοποιήθηκε στη Στέγη Ποντιακού Ελληνισμού. «Η 8η Μαρτίου είναι αφιερωμένη στη γυναίκα και επ’ ευκαιρία την αφιερώνουμε στη Μικρασιάτισσα Γυναίκα, ως ελάχιστο φόρο τιμής στην καταγωγή μας, καθώς φέτος η ημέρα είναι αφιερωμένη στη γυναίκα πρόσφυγα» τόνισε η πρόεδρος του συλλόγου Φωτεινή Καμίτα.
Για τη Μικρασιάτισσα γυναίκα και τη μνήμη της μίλησε η Αλεξάνδρα Τσέπουρα, ενώ στη συνέχεια παρουσιάστηκε το βιβλίο της Δέσποινας Στεργίου απο τη Χαλκιδική με τίτλο «Κανέλλα και γαρύφαλλο από την Προποντίδα». Το βιβλίο αφορά, σύμφωνα με την ίδια τη συγγραφέα, τα ήθη, τα έθιμα και τις διατροφικές συνήθειες της Προποντίδας και παράλληλα περιλαμβάνει και συνταγές της γιαγιάς με καθαρές γεύσεις και αγνά υλικά.
Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά η χορωδιά του Μικρασιατικού Συλλόγου, συνοδεία παραδοσιακών οργάνων υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Δασκαλόπουλου.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, αλλά και ο πρόεδρος των προσφυγικών σωματείων Ελλάδας Λουκάς Χριστοδούλου.

Μοιραστείτε την είδηση