Εκδήλωση του Αστρονομικού Συλλόγου Δυτικής Μακεδονίας για την «Σκουληκότρυπα» και τις «Μαύρες Τρύπες»

1 Min Read

Σε ένα επίκαιρο θέμα, που συζητήθηκε αρκετά το τελευταίο διάστημα, ήταν αφιερωμένη η πέμπτη εκδήλωση για φέτος του Αστρονομικού Συλλόγου Δυτικής Μακεδονίας που έγινε στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη το πρωί της Κυριακής 12 Μαΐου.
Ομιλητής ήταν ο Τάσος Μουρουζίδης, αντιπρόεδρος του Συλλόγου και φυσικός που μίλησε για τη Μαύρη Τρύπα, της οποίας συζητήθηκε πολύ η φωτογράφηση.
«Το 1784 ο Τζον Μίτσελ, κληρικός, αναρωτήθηκε αν σ’ ένα έντονο βαρυτικό πεδίο, το φως μπορεί να διαφύγει από το σώμα αυτό. 200 χρόνια μετά η ανθρωπότητα κατάφερε να φωτογραφήσει ένα τέτοιο σώμα» ανέφερε ο κ. Μουρουζίδης.
Μέχρι το καλοκαίρι ακολουθεί ακόμα μια ομιλία και στη συνέχεια «ξεκινάμε τις παρατηρήσεις» ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Τζήμκας σχετικά με τον προγραμματισμό του επόμενου διαστήματος.
«Μια παρατήρηση θα γίνει κοντά στην πόλη της Κοζάνης, αλλά αρχές Αυγούστου και συγκεκριμένα 2 με 4, περιμένουμε να πάμε στους Φιλιππαίους για τη 13η εξόρμηση ερασιτεχνών αστρονόμων. Έναν θεσμό που φίλοι και λάτρεις του νυχτερινού ουρανού συγκεντρώνονται σε ένα σκοτεινό μέρος, για να απολαύσουν τη μαγεία του» ενημέρωσε ο κ. Τζήμκας.
Σωκράτης Μουτίδης

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση