Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πτολεμαϊδα για την Ελλάδα στην Ευρώπη και στα Βαλκάνια – Ομιλητές οι βουλευτές Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Δουζίνας

2 Min Read

Εκδήλωση για την Ελλάδα στην Ευρώπη και στα Βαλκάνια έκανε το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης μαζί με την Οργάνωση Μελών Εορδαίας στην Πτολεμαϊδα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Στην εκδήλωση μίλησαν η Καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου και βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου και ο Καθηγητής Νομικής του Πανεπιστημίου Birkbeck του Λονδίνου, Προέδρος του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Δουζίνας.

- Advertisement -

Ο Κώστας Δουζίνας αναφέρθηκε στις γενικότερες γεωπολιτικές εξελίξεις, στην αλλαγή των ισορροπιών και στην δημιουργία ενός πολυπολικού συστήματος που περιλαμβάνει μεταφορά δύναμης, πόρων και ισχύος από την παρακμάζουσα Δύση στην Ανατολή. Κάνοντας λόγο για την Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Δουζίνας είπε χαρακτηριστικά πως «το 2015 ο ελληνικός λαός ερωτεύτηκε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα, μετά έγινε ο γάμος, ο γάμος έχει τα πάνω του και τα κάτω του, αλλά μέσα σε αυτή την περίοδο αυτή η κυβέρνηση έκανε περισσότερα πράγματα και είμαι περήφανος που θα αφήσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών ως παρακαταθήκη».

Από την πλευρά της η Σία Αναγνωστοπούλου αναφέρθηκε στη χρήση όρων εθνικής προδοσίας, όπως «εθνομηδενιστές» που αποτελούν ορολογία του εμφυλίου πολέμου, ενώ επισήμανε ότι μέρος της Νέας Δημοκρατίας κάνει στροφή προς την άκρα δεξιά που «πηδάει το χαντάκι της Μεταπολίτευσης» και «όλα αυτά κλείνουν το μάτι στη Χρυσή Αυγή».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Μ. Δημητριάδης, Γ. Θεοφύλακτος, Θ. Μουμουλίδης και Γ. Ντζιμάνης, αυτοδιοικητικοί, αλλά και πολλά στελέχη του κόμματος.

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση