Εκδήλωση βράβευσης φοιτητών τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας για τη συμμετοχή τους στην ομάδα Τyφoon ΜotoRacing

2 Min Read

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΔΜ) σας προσκαλεί στην εκδήλωση βράβευσης προς τιμήν των φοιτητών/φοιτητριών του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που συμμετείχαν στη φοιτητική ομάδα της Τyφoon ΜotoRacing και στο σχεδιασμό, στην ανάλυση και στην κατασκευή της πολυβραβευμένης αγωνιστικής μοτοσυκλέτας «Χίμαιρα». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ/ΤΔΜ (Μπουσίου & Εστίας 3, Κοζάνη) την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019 και ώρα 18.30.

* Η Τyφoon ΜotoRacing είναι η φοιτητική ομάδα του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με υπεύθυνο τον Επ. Καθηγητή Δημήτριο Α. Γιαγκόπουλο. H ομάδα συμμετείχε στον διεθνή διαγωνισμό Motostudent V (Οκτώβριος 2018), με το πρωτότυπο “Χίμαιρα”, μία αγωνιστική μηχανή τύπου Moto3, πετυχαίνοντας την 7η θέση στην γενική κατάταξη μεταξύ 45 πανεπιστημιακών ομάδων, με μόλις 16 στους 1000 βαθμούς διαφορά από την ομάδα στην 3η θέση, γεγονός που τονίζει το μέγεθος του ανταγωνισμού μεταξύ των ομάδων. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν κορυφαία πολυτεχνεία της Ευρώπης, που εξαιτίας της βιομηχανικής παραγωγής των χωρών τους, διαθέτουν ισχυρή παράδοση στην έρευνα, τον σχεδιασμό και την κατασκευή μοτοσικλέτας. Ειδικότερα, η ελληνική φοιτητική ομάδα ανέβηκε δύο φορές στο βάθρο των νικητών, όπου στο μηχανολογικό και μελετητικό σκέλος του διαγωνισμού η ομάδα κατέκτησε την πρώτη θέση (1η) και έλαβε δύο από τα τρία πρώτα βραβεία του διαγωνισμού. Πήρε το πρώτο βραβείο για τον σχεδιασμό και την ανάλυση της κατασκευής (“Best Design”) και το πρώτο βραβείο της Καινοτομίας (“Best Technological Innovation”). Η ομάδα διακρίθηκε και στα αγωνίσματα, κατακτώντας την πρώτη θέση στο acceleration και στο mechanical test. Στο maximum speed η ομάδα κατέκτησε την 5η θέση, στο brake test την 6η, την 11η θέση στο gymkhana, ενώ στο pole position την 15η λόγω προβλήματος στην τροφοδοσία καυσίμου και στον τελικό αγώνα την 12η θέση.

Για τη Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Μ.
Ο Πρόεδρος
 

 

Δημήτρης Μαυροματίδης

Μοιραστείτε την είδηση