Εκδηλώσεις στο χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

2 Min Read

Σήμερα Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου καλούμε όλους τους συμπολίτες μας στο χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού να συμμετάσχουν σε ένα πλούσιο πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας με στόχο να αποδείξουμε ότι μπορούμε, όχι μόνο να σχεδιάσουμε, αλλά και να υλοποιήσουμε, με τρόπο βιώσιμο, την ανάπτυξη της πόλης μας και την φιλική προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο κινητικότητα.
18.00-20.00 «Κινούμαστε συνδυαστικά και εναλλακτικά»
Με ηλεκτρικό αυτοκίνητο και ηλεκτρικό ποδήλατο το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας θα μας δείξει πώς μπορούμε να κινηθούμε οικολογικά στα αστικά κέντρα συμβάλλοντας με θετικό τρόπο στην ποιότητα ζωής και στην κλιματική αλλαγή.
18.30 «Το ποδήλατο συναντά τον σιδηρόδρομο»
Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών ‘Γέφυρα ζωής’ οδηγεί μια κυκλική ποδηλατική διαδρομή με αφετηρία και τερματισμό τον Σιδηροδρομικό Σταθμό. Οι λάτρεις του ποδηλάτου μπορούν να απολαύσουν μια βόλτα σε κεντρικά σημεία της πόλης και να δώσουν μήνυμα για μια πιο βιώσιμη πόλη, στην οποία λόγο μπορεί και πρέπει να έχει το ποδήλατο.
20.30 «Η πόλη κινείται»
Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας παρουσιάζει το σχέδιο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και της Βιώσιμης Κινητικότητας.
21.00 «Μουσικά ταξίδια»
Η ημέρα κλείνει δυναμικά και καλλιτεχνικά με τους Δημήτρη Γαύρο, Σάκη Ντοβόλη, Φώτη Βακουφτσή, Φώτη Ντοβόλη και ηχητικά από τον Παναγιώτη Παρασκευά.

Μοιραστείτε την είδηση