Eκδρομή του Συλλόγου Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σε Κωνσταντινούπολη – Βόσπορο – Πριγκιπόννησα 28 Φεβρουαρίου – 4 Μαρτίου

4 Min Read

1η ημέρα Πέμπτη 28-02-19

- Advertisement -

Συγκέντρωση στην έδρα του συλλόγου (Μπροστά από τον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος) αναχώρηση στις 10:00΄μ.μ. για τα σύνορα Κήπων μέσω Καβάλας – Ξάνθης – Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης, άφιξη στα σύνορα ξημερώματα.

Έλεγχος διαβατηρίων ή ταυτοτήτων και χρόνος ελεύθερος για τα αφορολόγητα είδη.

 

2η ημέρα Παρασκευή 01-03-19

Μετά τον έλεγχο μπαίνουμε στην Ανατολική Θράκη. Περνώντας έξω από τα Θρακιώτικα χωριά, Κεσάνη – Μάλγαρα – Ραιδεστό (στάση για καφέ) και μετά από μια όμορφη διαδρομή παράλληλα της θάλασσας του Μαρμαρά, άφιξη στη μαγευτική Κωνσταντινούπολη. Αρχίζουμε την ξενάγηση μας από την περιοχή Μπαλουκλί για να επισκεφθούμε την εκκλησία της Ζωοδόχου πηγής με το Αγίασμα, τα παραδοσιακά ψάρια και τους τάφους των Πατριαρχών. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Μονή Χώρας για να θαυμάσουμε τα μοναδικά ψηφιδωτά στον κόσμο. Κατόπιν αναχωρούμε για το ξεν/χειο μας, τακτοποίηση και το απόγευμα θα επισκεφτούμε την κλειστή αγορά Καπαλί Τσαρσί. Το βράδυ ελεύθεροι να περπατήσουμε στην πλατεία Ταξίμ με τον υπέροχο πεζόδρομο και πολλά μαγαζιά για φαγητό, καφέ και αγορές.

Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα Σάββατο 02-03-19

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την κρουαζιέρα μας στα στενά του χιλιοτραγουδισμένου ΒΟΣΠΟΡΟΥ όπου θα θαυμάσουμε τα παλιά ελληνικά χωριά και τις σύγχρονες αριστοκρατικές συνοικίες. Συνεχίζουμε για τα μαγευτικά Πριγκιπόννησα με πρώτη μας στάση το νησί Χάλκη για να δούμε το επιβλητικό κτήριο της Θεολογική Σχολής ψηλά στον λόφο και καταλήγουμε στην Πρίγκιπο το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα με τα γραφικά παϊτόνια για να θαυμάσουμε τις παλιές αρχοντικές ξύλινες επαύλεις. Όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούν το μοναστήρι του Αϊ-Γιώργη του Κουδουνά που βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του νησιού. Το απόγευμα αναχωρούμε για την επιστροφή μας. Το βράδυ διασκέδαση με φαγητό σε παραδοσιακό κέντρο με τούρκικη μουσική, τραγούδια και χανουμάκια (προαιρετικά). Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα Κυριακή 03-03-19

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για να επισκεφθούμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, την κιβωτό της Ορθοδοξίας με την εκκλησία του Αγ. Γεωργίου. Την Μονή Βλαχέρνας για να προσκυνήσουμε την Παναγία Βλαχερνών όπου εψάλλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 625 μ.Χ. Την θρυλική Αγιά Σοφιά για να υποκλιθούμε και να προσκυνήσουμε τον μεγαλοπρεπή ναό που κατασκεύασαν ο Αρτέμιος και ο Ισίδωρος και τέλος το Βυζαντινό Υδραγωγείο ένα από τα ομορφότερα μνημεία της πόλης. Το βράδυ μπορούμε να διασκεδάσουμε στη ζωντανή – γραφική περιοχή με τις ψαροταβέρνες, το Κουμ Καπί (προαιρετικά).

Διανυκτέρευση.

 

 

5η ημέρα Δευτέρα 04-03-19

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την επιστροφή μας. Στο δρόμο μας θα επισκεφθούμε το πολυκατάστημα Forum istanbul Shopping Center όπου μπορούμε να κάνουμε τις τελευταίες αγορές μας ή να επισκεφθούμε ένα από τα μεγαλύτερα ενυδρεία το turkuazoo.

Στο δρόμο μας στάση για φαγητό.

Φτάνοντας στα σύνορα και με τις ίδιες διαδικασίες και τις απαραίτητες στάσεις καθ ‘οδόν, άφιξη το βράδυ στην πόλη μας, γεμάτοι με όμορφες εικόνες και εντυπώσεις.

 

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Μεταφορά με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν
  • 3 διαν/σεις σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό.
  • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με επίσημο ξεναγό
  • Αρχηγό – συνοδό του Τουριστικού γραφείου

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Η κρουαζιέρα στο Βόσπορο – Πριγκιπόννησα, είσοδοι σε μουσεία, επιπλέον γεύματα, ποτά και ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

Επίσης δεν περιλαμβάνονται οι βίζες για ξένα διαβατήρια.

 

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΠ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΛΕΙΦΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

 

 

ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΚΑΙ Η ΕΞΟΦΛΗΣΗ 7 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ.

 

 

 

Περισσότερες Πληροφορίες , Δήλωση Συμμετοχής, στο τουριστικό γραφείο στα τηλέφωνα: 24630 53423 & 24630 53492

Μοιραστείτε την είδηση