Εκλογές στο ΤΕΙ και στο βάθος…ενοποίηση- Αύριο Πέμπτη η επαναληπτική διαδικασία καθώς κανείς απο τους υποψηφίους δεν ξεπέρασε το 50%

2 Min Read

Υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων που θέλουν ΑΕΙ και ΤΕΙ να ενοποιούνται, με πρώτο να σέρνει το χορό το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου οι εκλογές στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Απο τη διαδικασία δεν προέκυψε νέος πρύτανης, καθώς οι τρεις υποψήφιοι βρέθηκαν πολύ κοντά και κανένας τους  δεν ξεπέρασε το 50%. Έτσι η διαδικασία επαναλαμβάνεται την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου μεταξύ Στέργιου Γκανάτσιου που έλαβε 39 ψήφους και Σεραφείμ Σαββίδη που έλαβε 37 ψήφους, ενώ η μοναδική γυναίκα υποψήφια Παρασκευή Μητλιάγκα έλαβε 32 ψήφους.
Η διαδικασία για τους αντιπρυτάνεις ολοκληρώθηκε με τους Νίκος Σαριαννίδη (25 ψήφοι), Στέργιο Μαρόπουλο (21 ψήφοι), Γεωργία Χαριτούδη (19 ψήφοι) και Γιάννη Παπαδόπουλο (15 ψήφοι) να εκλέγονται.
Η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ήταν μεγάλη, ενώ πλέον η νέα διοίκηση θα έχει να διαχειριστεί μεταξύ άλλων το θέμα της ενοποίησης με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.
Το έδαφος πάντως για ενοποίηση των ιδρυμάτων φαίνεται προς το παρόν πρόσφορο, ενώ και κατά το παρελθόν σε συζητήσεις και προτάσεις που κατατέθηκαν, προτάχθηκε η ενοποίηση των ιδρυμάτων με ταυτόχρονη ενοποίηση του υπάρχοντος διδακτικού προσωπικού, των προγραμμάτων σπουδών και των κτιριακών υποδομών.

Σύμφωνα με τα επιχείρηματα υπέρ την ενοποίησης των ιδρυμάτων, αυτή θα δημιουργήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις υπερίσχυσης και θα αυξήσει τη δυναμική  για την αντιμετώπιση των άμεσων κτιριακών αναγκών, ενώ θα αξιοποιήσει το ακαδημαϊκό προσωπικό των δύο ΑΕΙ.
Παρόλα αυτά, στην αντίπερα όχθη οι κυρίαρχοι προβληματισμοί αφορούν στον κίνδυνο να θιγούν τα επαγγελματικά δικαιώματα των φοιτητών του Πανεπιστημιού, αλλά και σε επιμέρους σοβαρά ζητήματα, όπως αυτά των ποιοτικών κριτηρίων και της αξιολόγησης.
Μοιραστείτε την είδηση