Εκπαιδευτική επίσκεψη γερμανών μαθητών στο Δήμο Εορδαίας

2 Min Read

Το Δήμο Εορδαίας επισκέφθηκαν σήμερα Δευτέρα 6-5-2019 μαθητές του Σχολείου Integrierte Gesamtschule Osterholz της Πόλης Scharmbeck της Γερμανίας , στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος ανταλλαγής μαθητών με τίτλο «Πολιτισμός Μνήμης : Πύργοι – Μεσόβουνο- Ερμακιά », που υλοποιούν για μία ακόμα χρονιά τα τρία Γενικά Λύκεια Πτολεμαϊδας, το εν λόγω Γερμανικό Σχολείο και τα τρία μαρτυρικά χωριά Πύργοι , Μεσόβουνο και Ερμακιά Εορδαίας.

Η υποδοχή μαθητών και εκπαιδευτικών από το Δήμαρχο Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη ήταν ιδιαίτερα θερμή, ενώ προηγήθηκε η ξενάγηση στο Δημοτικό Κατάστημα από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ιωάννη Αριστερίδη.

- Advertisement -

Μιλώντας στα παιδιά ο κ. Ζαμανίδης τα συνεχάρη για την συμμετοχή τους στο εν λόγω πρόγραμμα, καθώς και τους εμπνευστές της πρωτοβουλίας τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Οι δράσεις αυτές που αφορούν τη γνώση της ιστορίας και την αναζήτηση στοιχείων των ΤΡΙΩΝ μαρτυρικών χωριών , όπου υπήρχαν πολλά θύματα κατά την περίοδο της κατοχής,   δεν έχουν μόνο συμβολικό χαρακτήρα αλλά προάγουν τη συνεργασία μεταξύ των λαών δημιουργώντας την προοπτική μείωσης των εντάσεων στην υφήλιο, που προκαλούν την παρατεταμένη ανθρωπιστική και οικονομική κρίση. Εσείς που συμμετέχετε σε αυτή τη δράση αποτελείτε την   ελπίδα και την αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον στον πλανήτη».

Ο Δήμαρχος Εορδαίας ευχήθηκε καλή παραμονή στα παιδιά και καλά αποτελέσματα στην υλοποίηση του προγράμματος.

       Από την πλευρά του ο επικεφαλής της αποστολής Καθηγητής του Σχολείου Integrierte Gesamtschule Osterholz με καταγωγή από την Πτολεμαϊδα Τρύφων Κεχαγιάς , ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Εορδαίας και τους συνεργάτες του για την άψογη φιλοξενία εκφράζοντας τους συνοδούς Καθηγητές Sedastian Hanisch, Kerstin Luttmann, Γεωργία Παυλίδου, Νικόλαο Κυριάκου και Αργύρη Αρβανίτη, καθώς και όλη την ομάδα των επισκεπτών.

Μοιραστείτε την είδηση