Εκπτώσεις

2 Min Read

Είναι και μερικοί που δεν έχουν τσίπα πάνω τους. Που θεωρούν ότι όλοι οι υπόλοιποι τους χρωστούν. Αυτοί είναι συνήθως και οι πιο θρασείς και απαιτητικοί. Αυτοί που έμαθαν τα προηγούμενα πολλά χρόνια να απλώνουν το χέρι και τώρα δεν ξέρουν πως να το μαζέψουν.
Τέτοιοι άνθρωποι ποντάρουν συνήθως στο φόβο που μπορεί να δημιουργήσουν ή στην αποστροφή που προκαλούν στους γύρω τους, οι οποίοι προκειμένου να τους ξεφορτωθούν, τους αφήνουν να γαβγίζουν.
Κάποτε, όμως, ο κόμπος φτάνει στο χτένι και είναι απαραίτητο τα πράγματα να μπουν στη θέση τους. Υπάρχει και κάτι που λέγεται αξιοπρέπεια, συναίσθημα το οποίο οι ίδιοι δεν γνωρίζουν.
Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό σε αυτή τη ζωή οι αξίες να αναγνωρίζονται και να επιβραβεύονται οι ικανοί. Είναι κρίμα που οι νεαρότεροι δεν πιστεύουν πια στην εξέλιξη και στην άνοδο με βάση τις ικανότητες, αλλά θεωρούν ότι αποκλειστική προϋπόθεση για να προχωρήσει κάποιος στη ζωή είναι είτε να γλείφει, είτε να έρπει.
Καθοριστικό στοιχείο στην αντίληψη αυτή είναι ο αυτοσεβασμός σε ότι κι αν κάνουμε. Οι πολλές εκπτώσεις δεν οδηγούν πουθενά, ακόμα κι αν θεωρούμε ότι είναι η μοναδική λύση επιβίωσης.
Ο επαγγελματισμός είναι απαραίτητο να περιφρουρείται, γιατί ζούμε σε μια εποχή που απο έκπτωση σε έκπτωση, έχουμε φτάσει στον πάτο του βαρελιού.

Ιωάννα
[email protected]

Μοιραστείτε την είδηση