Εκστρατεία Ενημέρωσης για τους κινδύνους του διαδικτύου – Εκδήλωση το Σάββατο 5 Μαΐου στο ξενοδοχείο “Παντελίδης”

2 Min Read


Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Κουκαρούδη Χριστίνα συμμετέχει στις κοινωνικές δράσεις του Europalso και σας προσκαλεί στην ομιλία με τίτλο “Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο. Η Άγνοια Βλάπτει σοβαρά την οικογένεια”. Εισηγήτρια: Στέλλα Φλωρά Εκπαιδευτικός και Σύμβουλος Europalso το Σάββατο 5 Μαΐου στις 5.00 μ.μ. στο Ξενοδοχείο Παντελίδης, Παλατάκι.
Η ολοένα αυξανόμενη ενασχόληση των παιδιών και των εφήβων με το διαδίκτυο, σε συνδυασμό με την έλλειψη σχετικών γνώσεων από τους γονείς, δημιουργούν ένα περιβάλλον γεμάτο κινδύνους για τους ανήλικους. Η διαδικασία της εκπαίδευσης και της διαρκούς καθοδήγησής τους, βαρύνει πρωταρχικά την οικογένεια γι’ αυτό και η ενημέρωση των γονέων είναι ζωτικής σημασίας.
Ακόμα όμως και αν ο γονέας δεν έχει καθόλου γνώσεις σχετικά με το διαδίκτυο, μπορεί με κατάλληλη ενημέρωση, να συμβάλει σημαντικά στην “θωράκιση” του παιδιού του.

Τα κύρια σημεία της ομιλίας είναι:
• Αναλυτική παρουσίαση των κινδύνων που ελλοχεύουν από την ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου (κυβερνοβασανισμός, εθισμός, διαδικτυακοί θηρευτές, ακατάλληλο υλικό, φωτογραφίες κλπ.)
• Περιγραφή των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης που προτιμούν τα παιδιά και οι έφηβοι (Facebook, Stardoll, Snapchat, Skype, Ask.fm κλπ). Ποια είναι και ποιοι ακριβώς κίνδυνοι απειλούν τα παιδιά και τους εφήβους που τα χρησιμοποιούν; (θα δοθούν συγκεκριμένα παραδείγματα)

Επίσης, η ομιλία δίνει απαντήσεις στα παρακάτω βασανιστικά ερωτήματα των γονέων:

• Μπορεί το παιδί μου να πέσει θύμα εκβιασμού στο διαδίκτυο; Πώς μπορώ να το προστατέψω;
• Υπάρχει ενδεχόμενο ο γονέας να θέτει, άθελά του, σε κίνδυνο το ίδιο του το παιδί χρησιμοποιώντας το δικό του προφίλ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης;
• Πού μπορούν να καταλήξουν οι φωτογραφίες των παιδιών μας;
• Τι είναι το cyberbullying; Πώς μπορώ να προστατέψω το παιδί μου από αυτή τη μάστιγα;
• Εθισμός: Κινδυνεύει το παιδί μου; Πώς μπορώ να το προλάβω και να το αντιμετωπίσω;

Μοιραστείτε την είδηση