Εκστρατεία εύρεσης χρημάτων για απινιδωτή στην Ξηρολίμνη

2 Min Read

Ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής μπορεί να σώσει ζωές, όπως λένε οι διασώστες, γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να βρίσκεται σε γυμναστήρια, χώρους άθλησης, πάρκα και πλατείες.
Μια τέτοια προσπάθεια ξεκίνησε η τοπική κοινότητα Ξηρολίμνης, η οποία συγκεντρώνει χρήματα για να αγοράσει έναν εξωτερικό απινιδωτή που θα τοποθετηθεί στο κέντρο του χωριού και θα εξυπηρετεί και τα γύρω χωριά, εφόσον χρειαστεί.
«Ο απινιδωτής θα τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο και σκοπεύουμε να εκπαιδεύσουμε 10 άτομα για αρχή. Θα έχουν όλοι τα κλειδιά για την αίθουσα. Θα αναρτηθούν τα τηλέφωνά τους σε διάφορα σημεία, οπότε η ομάδα θα είναι έτοιμη να επέμβει ανά πάσα στιγμή» λέει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Φίλιππος Κυριαζίδης.
Ο απινιδωτής κοστίζει περίπου 1700 ευρώ και η τοπική κοινότητα άνοιξε λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου όσοι θέλουν να βοηθήσουν είτε από την Ελλάδα, είτε από το εξωτερικό, να το κάνουν με όποιο ποσό επιθυμούν. Ο κ. Κυριαζίδης επισημαίνει ότι όλα θα γίνουν με απόλυτη διαφάνεια, ενώ το ενδιαφέρον των Ξηρολημνιωτών που ζουν στο εξωτερικό είναι συγκινητικό και ήδη συνδράμουν οικονομικά.
«Όλο το ποσό θα καλυφθεί με δωρεές. Ας ελπίσουμε ότι στο μέλλον η πολιτεία θα εντάξει σε προγράμματα την προμήθεια και εγκατάσταση απινιδωτών» αναφέρει ο κ. Κυριαζίδης.
Να σημειωθεί πως η ιδέα ήταν του διασώστη ΕΚΑΒ Γιάννη Παναγιωτίδη που θα κάνει και την εκπαίδευση.
Ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού για όσους θέλουν να βοηθήσουν είναι GR2701722750005275051312276. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην τοπική κοινότητα.
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση