Έκτακτο Περιφερειακό για την ονομασία των Σκοπίων την επόμενη εβδομάδα

2 Min Read

Έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο για την επόμενη εβδομάδα με θέμα την έκδοση ψηφίσματος για την ονομασία των Σκοπίων αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του οργάνου την Τετάρτη. Αφορμή στάθηκε η επερώτηση που έθεσε ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Γάτσιος από την παράταξη του Γιώργου Δακή, αλλά λόγω της απουσίας του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη στην Αθήνα, η προεδρεύουσα Μαρία Καρυπίδου πρότεινε τη συζήτηση και τη λήψη απόφασης την επόμενη εβδομάδα.
«Δεν έχουμε λόγο να μη το βάλουμε σε ψήφιση. Την επόμενη εβδομάδα θα έρθει προς συζήτηση» ανέφερε η Μ. Καρυπίδου.
«Οφείλουμε ως Δυτικομακεδόνες να πούμε ότι η Μακεδονία είναι Ελλάδα και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να σφετερίζεται την οντότητά μας. Αν υπάρχει βούληση συναίνεσης, να κάνουμε ένα περιφερειακό συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα. Αν δεν υπάρχει βούληση, τότε όλα είναι μια υπεκφυγή. Η θέση μας είναι πάρα πολύ καθαρή, αρνούμαστε τη χρήση του όρου Μακεδονία» τόνισε ο Γιώργος Δακής.
Από την πλευρά της η Γεωργία Ζεμπιλιάδου ζήτησε να ληφθεί απόφαση ότι μια τέτοια συμφωνία δεν θα γίνει δεκτό να υπογραφεί στη Δυτική Μακεδονίας και στις Πρέσπες. «Αν δεν είμαστε ικανοί να το αποτρέψουμε, ας το υπογράψουν στην Αθήνα» είπε χαρακτηριστικά.
Σαφή θέση διαφωνίας με το έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο πήρε ο Γιάννης Βήττας, αναφέροντας χαρακτηριστικά «γιατί δεν συζητάμε για τα ελληνοτουρκικά που υπάρχει και αμφισβήτηση των συνόρων ή για το Κυπριακό. Αλλά εδώ θέλουμε να κάνουμε μαγκιά με τα δύο εκατομμύρια πολιτών». Η παράταξη του Γ. Βήττα απείχε από την ψηφοφορία.
Από τη συζήτηση δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι μικροδιακοπές.

Μοιραστείτε την είδηση