Έκθεση φωτογραφίας στην Στοά Τσιμπέρη από την Φωτοδίοδο 25/06 – 4/07/2021

2 Min Read

Η καθιερωμένη  έκθεση των αποφοίτων μαθητών του φωτογραφικού εργαστηρίου του Δήμου Κοζάνης ‘ Φωτοδίοδος’ θα λάβει χώρα στην Στοά Τσιμπέρη  (κοντά στην κεντρική πλατεία) από 25/06 έως 04/07/2021  και ώρες από τις  21.00 έως  23.00 καθημερινά.

Τα  εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή 25/06  στις 20.00 μ.μ.

- Advertisement -

Θεματικά είναι εμπνευσμένη από την έκθεση “NewTopographics – Photographs of a Man-AlteredLandscape” που στα μέσα της δεκαετίας του 70 στην Αμερική άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε το αστικό και περιαστικό τοπίο.

Οι εικόνες των φωτογράφων της έκθεσης “NewTopographics” είχαν μια κοινότοπη-συνηθισμένη-μπανάλ αισθητική, καθώς ήταν τυπικές, ασπρόμαυρες (κυρίως) και έγχρωμες εκτυπώσεις του αμερικανικού αστικού τοπίου.

«Οι εικόνες απογυμνώθηκαν από κάθε καλλιτεχνικό-διακοσμητικό στοιχείο και έμειναν σε μια ουσιαστικά τοπογραφική κατάσταση, μεταφέροντας σημαντικές ποσότητες οπτικών πληροφοριών αλλά αποφεύγοντας εξ ολοκλήρου τις πτυχές της ομορφιάς, της συγκίνησης και της γνώμης» , «Αν έδιδαν μια αυστηρή καθαρότητα, ένα ανέκφραστο χιούμορ με αποτέλεσμα την παράβλεψη της σημασίας των εικόνων» είναι δύο από τις τις κριτικές της έκθεσης.

Οι περισσότερες από τις εικόνες της φετινής έκθεσης των μαθητών της Φωτοδιόδου είναι από τοπία γύρω και μέσα στην πόλη και κινούμενες στο παραπάνω πνεύμα του κινήματος “NewTopographics” απεικονίζουν αστικές ή προαστιακές υπό μεταβολή πραγματικότητες σε μια φερόμενη αμερόληπτη προσέγγιση.

 

Μοιραστείτε την είδηση