Εκτός διαδρομής Ολυμπιακής Φλόγας η Κοζάνη

2 Min Read

Την κινητοποίηση της αυτοδιοίκησης, των πολιτών και όλων των εμπλεκόμενων στην διοργάνωση της διαδρομής που θα ακολουθήσει η Φλόγα της Ολυμπιάδας του Τόκιο, ώστε να περάσει από την Κοζάνη, ζητά ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Tae Kwon Do Θεόδωρος Θεοδωρίδης.
Ο κ. Θεοδωρίδης δημοσιοποίησε πως για πρώτη φορά η Ολυμπιακή Φλόγα δεν θα περάσει από την Δυτική Μακεδονία. Επισημαίνει πως ένα τόσο σημαντικό γεγονός δεν μπορεί να περνά απαρατήρητο και πως το πέρασμα της Ολυμπιακής Φλόγας από την κεντρική πλατεία της πόλης αποτελεί τιμή.


«Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι αποφάσισαν να στείλουν την φλόγα στην Κρήτη για μια μέρα κι έτσι χάνεται αντίστοιχα μια μέρα από την ηπειρωτική Ελλάδα. Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα και Κοζάνη μένουν, μεταξύ άλλων, εκτός της διαδρομής» λέει ο κ. Θεοδωρίδης.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Tae Kwon Do το θέμα γνωρίζει ο ΟΑΠΝ που έκανε ενέργειες προς την Ολυμπιακή Επιτροπή, χωρίς, ωστόσο, να λάβει απάντηση. Γνώστης του θέματος είναι και ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό η φλόγα θα βρεθεί από την Καλαμπάκα στα Ριζώματα Βέροιας, παρακάμπτοντας Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία.
Ο κ. Θεοδωρίδης αναφέρει πως με αλλαγή στη διαδρομή μπορεί να συμπεριληφθεί η Κοζάνη στο χάρτη της λαμπαδηδρομίας. «Δεν ξέρω πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι, αλλά δεν θα το μάθουμε ποτέ, αν δεν κάνουμε τις προσπάθειες που πρέπει να κάνουμε» λέει.
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση