Εκτός μάχης για το Δήμο Κοζάνης ο Γιώργος Τοπαλίδης

4 Min Read

Την απόφαση να μην λάβει μέρος στις εκλογές του Οκτωβρίου για το Δήμο Κοζάνης ανακοίνωσε ο συνδυασμός ‘’Δήμος Κοζάνης 2030, Μπροστά’’ με επικεφαλής τον Γιώργο Τοπαλίδη.

«Η σημερινή συγκυρία παρά τη δημιουργία ισχυρής ομάδας δεν μας επιτρέπει να διεκδικήσουμε τη νίκη. Ένα σημαντικό στοιχείο που  πρέπει να έχει ένας πολιτικός, είναι η αποφασιστικότητα. Ο μόνος δρόμος  είναι μπροστά. Με ξεκάθαρες αποφάσεις των οποίων την ευθύνη παίρνουμε και προχωράμε» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

  Από την πρώτη στιγμή ίδρυσης της Δημοτικής μας Κίνησης ‘’Δήμος Κοζάνης 2030, Μπροστά’’ και την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Τοπαλίδη Γεώργιου, στις 4 Ιανουαρίου του 2023,  δεσμευτήκαμε για μία πορεία, η οποία θα βασίζεται στην ανάγκη της περιοχής μας για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο. ‘Ένα παραγωγικό μοντέλο  το οποίο θα αντικαταστήσει την απώλεια θέσεων εργασίας και εισοδήματος  το οποίο   αποτελεί το  κρίσιμο στοίχημα για το σύνολο της διοίκησης και των πολιτών της περιοχής μας, μαζί με τη διαχείριση των καθημερινών θεμάτων, η οποία από μόνη της βέβαια δεν αρκεί.

Απαιτείται η ανάπτυξη ενός πολυδιάστατου μοντέλου με επανακαθορισμό των παραγωγικών δυνατοτήτων της περιοχής, ώστε να εξασφαλισθεί η βιώσιμη ανάπτυξη και η έλευση επενδύσεων στον τομέα της βιομηχανίας μεγάλης κλίμακας.

  Δημιουργήσαμε μια ομάδα ικανών ανθρώπων, με γνώση και εμπειρία, οι οποίοι ετοίμασαν τις προτάσεις μας,  ενώνοντας  το σύνολο όλων των παραγωγικών  αλλά και ανέργων συμπολιτών μας, με όπλο την γνώση της περιοχής μας , της πατρίδας μας, και της ευρωπαϊκής πρακτικής, ψάξαμε καλές πρακτικές που εφαρμόζονται και δίνουν λύσεις στις περιοχές αυτές.

  Δεν σκεφτήκαμε ποτέ ότι υπάρχει μόνο μία λύση, μία ιδέα ένας δρόμος, η δική μας. Ψάξαμε και επεξεργαστήκαμε όλες τις σκέψεις και όλες τις προτάσεις. Χωρίς στεγανά και παρωπίδες.

  Οδηγός των ομάδων προγράμματος υπήρξε η επιλογή μας να γίνει ο δήμος Κοζάνης και η ευρύτερη περιοχή, η καλύτερη πρακτική της Ευρώπης. Από την περιοχή της φυγής, να γίνει  η περιοχή της επιλογής, η περιοχή της ανάπτυξης, η περιοχή της καινοτομίας και των καλών  πρακτικών.

  Συναντήσαμε συμπολίτες μας, φορείς, επιχειρήσεις σε όλο τα φάσμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας, με κοινωνικούς φορείς καθώς και κινήσεις πολιτών.  

  Σήμερα βέβαια και στην προσπάθεια μας να συγκροτήσουμε ένα ψηφοδέλτιο νίκης, από το κεντρικό ψηφοδέλτιο έως και το τοπικό ψηφοδέλτιο του μικρότερου χωριού, συναντήσαμε δυσκολίες, από προσωπικές και μικροπολιτικές  επιδιώξεις εμπλεκομένων , καθώς και ομαδικές επιλογές στελεχών να κατευθυνθούν σε ψηφοδέλτια άλλων υποψηφίων.

«Ν’ αγαπάς την ευθύνη»

Πιστεύουμε λοιπόν για ότι έγινε, αν κάτι καταφέραμε ή δεν καταφέραμε, ευθυνόμαστε εμείς. Η σημερινή συγκυρία παρά τη δημιουργία ισχυρής ομάδας δεν μας επιτρέπει να διεκδικήσουμε τη νίκη. Ένα σημαντικό στοιχείο που  πρέπει να έχει ένας πολιτικός, είναι η αποφασιστικότητα. Ο μόνος δρόμος  είναι μπροστά. Με ξεκάθαρες αποφάσεις των οποίων την ευθύνη παίρνουμε και προχωράμε.

  Τέλος η ευθύνη μη καθόδου συνδυασμού στο χώρο της παράταξης αφορά τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς οι οποίοι μπορούσαν να πράξουν, τελικά να μην πράξουν ανάλογα.

   Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους όσους στήριξαν τις προσπάθειες μας, διαβεβαιώνουμε ότι συνεχίζουμε με αγάπη για τον τόπο μας, θα είμαστε παρόντες- παρούσες προτείνοντας, λύσεις και προτάσεις  οι οποίες θα οδηγήσουν στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της περιοχής μας και την ανάδειξη του Δήμου μας, ως μια πολύ καλή πρακτική της Ευρώπης.

Σας ευχαριστούμε

Δήμος Κοζάνης 2030 Μπροστά

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση