Εκτοξεύονται οι τιμές των διοδίων απο το 2019 Σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση-Παραμένουν οι αναφορές στα διόδια Σιάτιστας

2 Min Read

Θα εκτοξευθούν από την 1η Ιανουαρίου του 2019 οι τιμές των διοδίων που ήδη υπάρχουν ή πρόκειται να εγκατασταθούν στην Εγνατία Οδό και τους κάθετους άξονές της, όπως προβλέπεται σε Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη σε ΦΕΚ και συνυπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.
Παράλληλα, με την απόφαση καταργείται κάθε απαλλαγή από την καταβολή του αντιτίμου των διοδίων για όλους τους οδηγούς, εκτός των ανέργων. Οι τελευταίοι θα διέρχονται από τους σταθμούς μόνο με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας, η οποία θα πρέπει να βρίσκεται σε ισχύ κατά τη διέλευση.
Συγκεκριμένα, στην ΚΥΑ αναφέρεται ότι αναπροσαρμόζεται η χιλιομετρική χρέωση για διέλευση από τον αυτοκινητόδρομο που διαπερνά ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα στα 0,05 ευρώ ανά χιλιόμετρο για τα ΙΧ οχήματα, από 0,03 ευρώ ανά χλμ που είναι σήμερα.
Έτσι, στα Μάλγαρα για παράδειγμα,  το ύψος του αντιτίμου, από τα 1,20 ευρώ όπου βρίσκεται σήμερα, θα εκτοξευθεί στα 2,98 ευρώ, που σημαίνει αύξηση 150%.
Για τον Πολύμυλο η τιμή διαμορφώνεται σε 2,41 ευρώ (από 2,40).
Στο ΦΕΚ, πάντως, παραμένουν οι αναφορές για κατασκευή ενός μετωπικού σταθμού διοδίων στη Σιάτιστα και δύο πλευρικών σε Αν. Σιάτιστα και Καλαμιά Κοζάνης.
Να σημειωθεί ότι το περιφερειακό και τα δημοτικά συμβούλια της περιοχής έχουν εκφραστεί αρνητικά στο ενδεχόμενο δημιουργίας νέων σταθμών στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Μοιραστείτε την είδηση