Έλλειψη οργάνωσης καταλογίζει στο Δήμο ο Εμπορικός Σύλλογος – Ζητά πρόγραμμα εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα και στήριξη της αγοράς

2 Min Read

Το θέμα του open mall, που είναι σε στασιμότητα, αλλά και η γενικότερη κατάσταση λόγω της οικονομικής κρίσης συζητήθηκαν τη Δευτέρα σε συνάντηση μεταξύ Εμπορικού Συλλόγου και Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος Να Ζεις», μετά από πρωτοβουλία της δεύτερης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εκφράστηκε η αγωνία, αλλά και η ανησυχία του Εμπορικού Συλλόγου σχετικά με τη διάθεση συνεργασίας, αλλά και την έλλειψη οργάνωσης εκ μέρους του Δήμου Κοζάνης τόσο για βραχυπρόθεσμα ζητήματα, όπως ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων και εκδηλώσεων για την περίοδο Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς, όσο και μακροπρόθεσμα με έργα στήριξης και ενίσχυσης της αγοράς. Παρουσιάστηκαν, επίσης, οι πρωτοβουλίες εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου προς αυτή την κατεύθυνση με γνώμονα πάντα την τόνωση της αγοράς, την αύξηση της επισκεψιμότητας αλλά και την συνολική αναβάθμιση της όψης της πόλης και ειδικά του εμπορικού κέντρου προς όφελος όλων.

Από την πλευρά της η Δημοτική Κίνηση εξέφρασε την πρόθεσή της για στήριξη του εμπορικού κόσμου της πόλης και συμφώνησε στην ύπαρξη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου με πλήθος και ποικιλία δράσεων κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, αλλά και μετέπειτα με έργα προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού, της λειτουργικότητας  και της προσβασιμότητας του εμπορικού κέντρου.

Το σχόλιο της Δημοτικής Κίνησης

«Η απουσία της Δημοτικής Αρχής από την πρώτη γραμμή σε μία τόσο δύσκολη περίοδο είναι κάτι περισσότερο από εμφανής και έγκειται ξεκάθαρα σε βαθύτερα ζητήματα πολιτικής αντίληψης εκ μέρους του κυρίου Μαλούτα. Η έλλειψη σχεδίου, οργανωμένου πλάνου και οράματος αλλά και η απραξία και η απαξίωση ολόκληρων κοινωνικών ομάδων και επαγγελματικών φορέων αποτελεί κοινό τόπο της Δημοτικής Αρχής σε πολλά ζητήματα. Η πρακτική αυτή βυθίζει ολόκληρο τον Δήμο στη στασιμότητα και την ανυποληψία με θύματα δυστυχώς όλους εμάς τους πολίτες του Δήμου Κοζάνης» σχολιάζει με ανακοίνωσή της η Κίνηση.

Όλγα Τουφεγγοπούλου

Μοιραστείτε την είδηση