Ελληνική πρεμιέρα της νέας ταινίας του Νίκου Κουρού ”Δεν υπάρχει οξυγόνο” στην Αρχαία Κόρινθο

4 Min Read

Την πρώτη της προβολή στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει η νέα ταινία του Νίκου Κουρού «Δεν υπάρχει οξυγόνο», στην Αρχαία Κόρινθο, στο 12ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κορινθίας, που λαμβάνει χώρα από τις 28 Αυγούστου ως τις 5 του Σεπτέμβρη 2021.

Η ταινία που συμμετείχε τον περασμένο Μάιο στο γνωστό κινηματογραφικό φεστιβάλ Lift-Off Sessions, που έχουν θεσπίσει τα Pinewood Studios της Αγγλίας, είναι μια avant-garde μεσαίου μήκους οικολογικού περιεχομένου μελλοντολογική περιπέτεια, με στοιχεία θρίλερ, που ολοκληρώθηκε μετά από 2 χρόνια προετοιμασίας, γυρισμάτων και τεχνικής επεξεργασίας, μέσα από αρκετά αντίξοες συνθήκες, κατά τη διάρκεια της πανδημίας και του εγκλεισμού.

Καταπιάνεται με τις συνέπειες μιας τεράστιας οικολογικής καταστροφής, αποτέλεσμα της καταχρηστικής και ασεβούς παρέμβασης του ανθρώπου στη φύση, που με στόχο το οικονομικό κέρδος, σπέρνει παντού το θάνατο, συμβάλλοντας στον ίδιο του τον αφανισμό, όπως και τον αφανισμό κάθε ζωικού οργανισμού στον πλανήτη. Ωστόσο, στο τέλος κλείνει με ένα αισιόδοξο μήνυμα.

Τα θαυμάσια υποβλητικά πλάνα επιμελήθηκε ο Κωνσταντίνος Μανουσαρίδης, τα ειδικά εφέ ο Κώστας Μανταλιάς, το sound design ο Δημήτρης Στασινός, ενώ τη μουσική έγραψε ο αξιόλογος δημιουργός Σταύρος Παπασταύρου, γνωστός από τους Α’ Αγώνες Ελληνικού Τραγουδιού 1981 του Μάνου Χατζιδάκι.

Η ταινία «Δεν υπάρχει οξυγόνο», θα προβληθεί την Παρασκευή 3 του Σεπτέμβρη, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αναστασία Κεφάλα, στο κέντρο της Αρχαίας Κορίνθου, στις 8 το βράδυ.

Παράλληλα μια παλαιότερη ταινία του σκηνοθέτη, η μικρού μήκους «Κανένας» γυρισμένη το 2018, έγινε αποδεκτή από το διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ National Short Film Festival, που εδρεύει στην Ουάσινγκτον και τρέχει ήδη μέσα στον Αύγουστο, ενώ η περυσινή ταινία του «Cinephile Quarantine» θα διαγωνιστεί στο Buenos Aires International Film Festival, που θα παγματοποιηθεί το Σεπτέμβρη. Τέλος, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Νίκου Κουρού «Ουτοπία, παραμύθι για ενήλικες», θα συμμετάσχει στο διαγωνιστικό τμήμα του Continental Film Festival στο Μόναχο, τον Οκτώβρη, σε δύο βασικές κατηγορίες, σκηνοθεσίας και σεναρίου.

Ο χαιρετισμός του Νίκου Κουρού στο 12ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κορινθίας στο ακόλουθο βίντεο:

«Δεν υπάρχει οξυγόνο»

Συντελεστές

Προσαρμογή Υποτίτλων : Judi Caso

Κομμώσεις : Κική Αδαμίδου, Δέσποινα Αδαμίδου

Μακιγιάζ : Νάνσυ Χαρίση

Επιμέλεια Κοστουμιών : Βενετία Νάση

Βοηθός Σκηνοθέτη : Βαγγέλης Εμμανουηλίδης

Επιμέλεια ήχου : Νίκος Γκουτζιομήτρος, Χρήστος Μαργαρίτης

Poster : Μιχάλης Τεμέλκος

Ειδικά Εφέ : Κώστας Μανταλιάς

Επεξεργασία Ήχου : Δημήτρης Στασινός

Μουσική : Σταύρος Παπασταύρου

Διεύθ. Φωτογραφίας, Κάμερα, Εναέριες Λήψεις, Μοντάζ : Κωνσταντίνος Μανουσαρίδης

Σενάριο-Σκηνοθεσία : Νίκος Κουρού

Παίζουν : Νίκος Κουρού, Σάκης Τριανταφύλλου, Δημήτρης Καρατζάς.

Συμμετέχουν αλφαβητικά : Μάγδα Κική, Ραφαέλλα-Μαργαρίτα Κονταξή, Γιώτα Κουρού, Ευαγγελία Κουρού, Αναστασία Κτενίδου, Βασιλική Μαργαρίτη, Άννα Μαρκου, Βασιλική Μπαλοδήμου, Μάνος Νατσιόπουλος, Γιώργος Παπαδόπουλος, Δέσποινα Παπαδοπούλου, Ελπίδα Σαββίδου, Νίκος Σιάτρας, Ελένη Σιώμου, Ελένη Χαλβατζή, Εύα Χαλβατζή, Γιώργος Χαλβατζής και η σκυλίτσα Μίτσι.

Παραγωγή

Creating Memories Photography, Λάζαρος Μανουσαρίδης ©️ 2020

Χορηγοί

ΕΡΤ Κοζάνης

Top Channel Κοζάνης

ONER films

Κομμωτήριο Alex Hairesort

Κινηματοθέατρο Ολύμπιον Κοζάνη

Κατάστημα Ενδυμάτων ‘Συν + Π. Κουκουλόπουλος Κοζάνη

Streetfood Κοζάνη
 
Trailer ταινίας
Μοιραστείτε την είδηση