Ελβετοί τουρίστες ήρθαν στην Κοζάνη… ουρανοκατέβατοι

3 Min Read

Η μικρή περιπέτεια ενός Ελβετικού ελικοπτέρου το μεσημέρι της Κυριακής

Τρεις Ελβετοί τουρίστες προσγειώθηκαν με το ελικόπτερό τους σε ένα χωράφι λίγο έξω από την Κοζάνη το μεσημέρι της Κυριακής. Το ελικόπτερο απογειώθηκε το πρωί από την Ρόδο και με ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα, κατευθυνόταν προς το αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας» της Κέρκυσρας όμως μετά την Καλαμπάκα ο πιλότος βλέποντας πως οι καιρικές συνθήκες θα ήταν αρκετά δύσκολες στο πέρασμα τους προς τα Ιωάννινα, αποφάσισε να προσγειώσει το ελικόπτερο έξω από την Καρυδίτσα μέχρι να αποφασίσει τι θα κάνει για να εξοικονομήσει καύσιμα. Το αεροδρόμιο της Κοζάνης ήταν κλειστό λόγω λήξης του ωραρίου και ο πιλότος έκρινε πως οριακά θα έφταναν τα καύσιμα μέχρι το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

- Advertisement -
Ο χειριστής αεροσκαφών Θέμης Μαγκλάρας μαζί με το πλήρωμα του ελικοπτέρου την ώρα που συζητούν για την διαδικασία του ανεφοδιασμού
Το ελικόπτερο ένα Airbus Helicopter H-130 με νηολόγιο HB-ZPY με πρώτη πτήση στις 13/04/2021 και ανήκει στην εταιρεία Héli-Alpes SA / Helispirit SA

Στο σημείο της προσγείωσης, όπως ήταν αναμενόμενο, έσπευσαν κάτοικοι του χωριού μιας και η θέα ενός ελικοπτέρου σε ένα χωράφι δεν είναι καθημερινό φαινόμενο. Μαζί τους και ο χειριστής αεροσκαφών γενικής αεροπορίας Θέμης Μαγκλάρας, ο οποίος έδωσε και την λύση αφού τους πρότεινε να μεταβούν στο ιδιωτικό πεδίο προσγειώσεων της Ολυμπιάδας έξω από την Πτολεμαϊδα και να ανεφοδιαστούν εκεί με αεροπορικό καύσιμο που διαθέτει ο αντιπρόσωπος της εταιρείας ICP στην Ελλάδα Πρόδρομος Ματκάρης.

Ο πιλότος με τους δυο επιβάτες, απογειώθηκε για την Πτολεμαϊδα περίπου στις 4 το απόγευμα, ανεφοδιάστηκε με καύσιμα και από εκεί αναχώρησε για το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης όπου και θα διανυκτερεύσουν και θα αναχωρήσουν αύριο το πρωί για Ιταλία. Το ελικόπτερο είναι ένα Airbus Helicopter H-130 με νηολόγιο HB-ZPY με πρώτη πτήση στις 13/04/2021 και ανήκει στην εταιρεία Héli-Alpes SA / Helispirit SA.

Οι φωτογραφίες είναι από το Facebook της Αθανασίας Πασιάκου και το βίντεο είναι του Θέμη Μαγκλάρα.

Σωκράτης Μουτίδης – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση