Εν αναμονή της έναρξης εργασιών κάτω από τους πυλώνες στη νέα Ποντοκώμη

2 Min Read

Εντός 24 ημερών και τμηματικά μπορούν να ολοκληρωθούν οι εργασίες από τον εργολάβο

Την τμηματική διακοπή ηλεκτρικής ενέργειας στους πυλώνες που βρίσκονται στο νέο οικισμό Ποντοκώμης, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι εργασίες κατασκευής και τοποθέτησης αγωγών ομβρίων και να προχωρήσουν τα έργα, ζήτησε από τον ΑΔΜΗΕ η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κοζάνης. Η Υπηρεσία ζητά να της δοθεί ένα προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα συνολικά 24 ημερών, βάσει του οποίου θα μπορούν να αναπτυχθούν κάτω από τους πυλώνες, χωρίς να υπάρχει ρεύμα, τα τρια εργοτάξια για να ολοκληρώσουν τις εργασίες με ασφάλεια.

Αυτή τη στιγμή οι εργασίες του νέου οικισμού Ποντοκώμης στην ΖΕΠ έχουν ολοκληρωθεί κατά 40% την ώρα που η ΔΕΗ έχει ήδη να κατεδαφίζει κτίσματα στον παλιό οικισμό που απαλλοτριώθηκε. Να σημειωθεί πως η Επιχείρηση ζητά από τους κατοίκους να έχουν εκκενώσει τον οικισμό μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2024 κάτι που είναι δύσκολο να γίνει αφού τα έργα στο νέο οικισμό δεν έχουν ολοκληρωθεί.

«Δεν είναι δυνατό να ξεριζωθούν οι κάτοικοι της Ποντοκώμης από τον παλιό οικισμό αν δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο νέο οικισμό» ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο η σύμβουλος της παράταξης «Κοζάνη Τόπος Να Ζεις» Τάνια Βεντούλη. Η κ. Βεντούλη ζήτησε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών ενημέρωση για την πορεία των εργασιών.

Σύμφωνα με τον κ. Βόμβα αυτή τη στιγμή οι εργασίες για έργα κοινής ωφέλειας στο νέο οικισμό έχουν ολοκληρωθεί κατά 95%, το εσωτερικό δίκτυο ομβρίων υδάτων κατά 73%, τα δίκτυα ύδρευσης κατά 88% και άρδευσης κατά 70%. «Στις 24 Φεβρουαρίου στείλαμε το σχετικό έγγραφο και αναμένουμε απάντηση για το πότε θα διακοπεί το ρεύμα στο σημείο των πυλώνων για να ξεκινήσει ο εργολάβος τις εργασίες» ανέφερε ο κ. Βόμβας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΔΕΥΑΚ έχει ξεκινήσει διαδικασία για παροχή εργολαβικού νερού στους ιδιοκτήτες των σπιτιών που έχουν χτίσει στο νέο οικισμό της Ποντοκώμης στην ΖΕΠ.

Όλγα Τουφεγγοπούλου – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση