Εν αναμονή της έναρξης των εργασιών για τον εκσυγχρονισμό του «Λιάπειου Αθλητικού Κέντρου»

2 Min Read

Ξεκινούν οι εργασίες το επόμενο διάστημα στο «Λιάπειο Αθλητικό Κέντρο Κοζάνης» στα Κοίλα, μετά την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ Δήμου Κοζάνης και του ανάδοχου εργολάβου, ο οποίος καλείται να υλοποιήσει μια σειρά έργων για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του κέντρου. Πρόκειται για ένα έργο που μελετήθηκε το 2019 και μετά την δημοπράτησή του και τον διαγωνισμό, κατοχυρώθηκε ο ανάδοχος στις αρχές του χρόνου.

- Advertisement -

«Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν αφορούν στον υφιστάμενο χώρο του ποδοσφαιρικού γηπέδου, ανακατασκευή των χώρων υγιεινής και δημιουργία τουαλέτας για ΑμεΑ. Παρεμβάσεις θα γίνουν και στον χώρο των γηπέδων 5Χ5, τα οποία θα διαμορφωθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να αξιοποιηθεί πλήρως η διαθέσιμη έκταση. Συγκεκριμένα θα δημιουργηθούν δύο γήπεδα 5Χ5 διαστάσεων, ένα γήπεδο 7Χ7 διαστάσεων και με την αφαίρεση των διαχωριστικών διχτυών ένα γήπεδο διαστάσεων 80mX40m» είπε στους δημοσιογράφους η αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Νούλα Τουμπουλίδου.

Όσον αφορά στον πολύπαθο χώρο του κολυμβητηρίου, στον οποίο κολυμπούν ομάδες και πολίτες μέχρι να ανοίξει το κεντρικό κολυμβητήριο, θα γίνουν παρεμβάσεις στα αποδυτήρια, στην πισίνα και στο μηχανοστάσιο με στόχο την βέλτιστη λειτουργικότητα του χώρου. Οι παρεμβάσεις αναμένεται να βελτιώσουν, έστω και λίγο, τις συνθήκες που γυμνάζονται αθλητές και κοινό.

Τέλος, σύμφωνα με την κ. Τουμπουλίδου θα γίνουν παρεμβάσεις και στον εξωτερικό χώρο του αθλητικού κέντρου όπως στην περίφραξη και στον φωτισμό του χώρου, αφού θα αντικατασταθούν οι προβολείς και τα φωτιστικά σώματα με λαμπτήρες LED. «Οι παρεμβάσεις αυτές θα έρθουν και θα συμπληρώσουν έναν αθλητικό χώρο, ο οποίος απ’ ότι  έχει φανεί, έχει αγκαλιαστεί από τους πολίτες της Κοζάνης» τόνισε η κ. Τουμπουλίδου.

Η συμβατική δαπάνη του έργου είναι 356.190,30 ευρώ.

Θένια Βασιλειάδου www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση