Ένα αναπτυξιακό πάρκινγκ

2 Min Read

Μέρες που είναι τεμπέλιασα και θυμήθηκα κάτι που έγραφα πέρυσι τον Απρίλιο και ήρθε η συζήτησή του τώρα:

Μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας στη ΖΕΠ στέκει ένα ανοιχτό πάρκινγκ. Με ηλεκτρονικές σημάνσεις, μοντέρνα στέγαστρα και σύγχρονη εικόνα.

Το πάρκινγκ αυτό είναι άδειο, γιατί δεν είναι ακόμα σε λειτουργία. Και να λειτουργούσε, όμως, πάλι άδειο θα ήταν. Ποιος θα έβαζε το αυτοκίνητό του επί πληρωμή σε ένα ανοιχτό πάρκινγκ, σε μια περιοχή χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα στάθμευσης;
Το πάρκινγκ αυτό έγινε με χρήματα του Επιχειρησιακού Δυτικής Μακεδονίας με δικαιούχο τη Δημοτική Επιχείρηση Ενεργού Πολεοδομίας Κοζάνης και η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ήταν 620,284.55 ευρώ. Κοινώς μας κόστισε αρκετά σε πόρους.

Επειδή, όμως, το έργο έγινε, δεν έχει νόημα να ψάξουμε ποιος “μάγος” έκανε τις μελέτες σκοπιμότητας- βιωσιμότητας και απεφάνθη ότι η περιοχή χρειάζεται πάρκινγκ. Πιθανόν κάποιος φωστήρας, όπως αυτός που πρότεινε και το ανοιχτό κολυμβητήριο.

Αυτό που έχει σημασία είναι να δούμε -και κυρίως να δει- ο δικαιούχος του έργου τι θα κάνει με αυτή…την αναπτυξιακή παρέμβαση και άλλες ανάλογες στην “πρότυπη” ΖΕΠ. Με άλλα λόγια πως θα συντηρήσει (γιατί για να φέρει χρήματα λίγο δύσκολο) όλα αυτά τα καινοτόμα και μεγαλόπνοα που χάσκουν αυτή τη στιγμή, δίνοντας μόνο την αίσθηση της εγκατάλειψης. Πρόκειται για ένα  κουίζ  για δυνατούς λύτες, απαραίτητο, ωστόσο, να λυθεί, εφόσον μιλάμε για δημόσιο χρήμα.

Μοιραστείτε την είδηση