Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου απόλαυσε το κοινό το βράδυ της Δευτέρας στο υπαίθριο θέατρο Κοζάνης

2 Min Read


Ένα αφιέρωμα στον σπουδαιότερο εν ζωή στιχουργό και ποιητή Μάνο Ελευθερίου, ο οποίος μάλιστα άκουσε μεγάλο μέρος της παράστασης από το τηλέφωνο, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να απολαύσουν σε μια όμορφη βραδιά, όσοι βρέθηκαν στο υπαίθριο θέατρο Κοζάνης το βράδυ της Δευτέρας.
Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης με αφορμή τα 80 χρόνια του Μάνου Ελευθερίου προσέφερε στο κοινό το αφιέρωμα αυτό με τη μορφή μουσικοθεατρικής παράστασης στην οποία συμμετείχαν η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Τάσος Νούσιας, ενώ η σκηνοθεσία ήταν του Λευτέρη Γιοβανίδη.
Ήταν μια συναυλία-γιορτή, αφιερωμένη σε έναν άνθρωπο που σφράγισε με τα λόγια του το ελληνικό τραγούδι και την ποίηση, καθώς οι στίχοι του, τα λόγια του, τα ποιήματά του, όπως αυτά μελοποιήθηκαν από τους μεγαλύτερους συνθέτες (Θεοδωράκης, Ξαρχάκος, Σπανός, Κουγιουμτζής, Μικρούτσικος, Μούτσης, Μαρκόπουλος, Νικολόπουλος κ.ά.) και τραγουδήθηκαν από τις ωραιότερες φωνές (Μοσχολιού, Νταλάρας, Αλεξίου, Γαλάνη, Βιτάλη, Κούτρας, Θηβαίος κ.ά.) σημάδεψαν την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού για περισσότερα από 50 χρόνια.
Έτσι μέσα από μουσική και λόγο παρουσιάστηκαν οι σημαντικότερες συνεργασίες του Ελευθερίου με τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες των τελευταίων χρόνων.
Τα “Παραπονεμένα λόγια”, “Σ΄αυτή τη γειτονιά”, η “Ατέλειωτη εκδρομή” και ο “Άμλετ της Σελήνης” είναι μερικά μόνο από τα τραγούδια που ακούστηκαν στην ξεχωριστή αυτή μουσική βραδιά από τις φωνές της Ρίτας Αντωνοπούλου και του Τάσου Νούσια.

Μοιραστείτε την είδηση