Ένα πολύ ενδιαφέρον συμμετοχικό πρότζεκτ εξελίσσεται στην Κοζάνη

2 Min Read

Ένα πολύ ενδιαφέρον συμμετοχικό πρότζεκτ με το όνομα «Μετάβαση» εξελίσσεται το τελευταίο διάστημα στην Κοζάνη, στο πλαίσιο του Tale of X Cities. Το Tale of X Cities ξεκίνησε το 2021 μετά από πρωτοβουλία του Goethe-Institut Thessaloniki, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της ArtBOX και σε συνεργασία με δεκάδες φορείς από όλη την Βόρεια Ελλάδα και αποσκοπεί στη διαμόρφωση καινοτόμων πρακτικών για τη συλλογική ευημερία, που επιτυγχάνεται μέσω του αυτοπροσδιορισμού της κοινότητας, της χειραφέτησης, της ενδυνάμωσης και της αλληλεγγύης.

To Tale of X cities έχει ως αφετηρία του την καλλιτεχνική πρακτική που είναι γνωστή ως τέχνη για την κοινωνική αλλαγή (art for social change), όπου ο δημιουργός δουλεύει με μια κοινότητα προκειμένου να συνδιαμορφώσει προτάσεις που την απασχολούν.

Στην Κοζάνη, η Φώφη Ζαγορίτου και η Σόνια Κούτσιανου με τη στήριξη του ΟΑΠΝ σχεδιάζουν τη συμμετοχή με το πρότζεκτ «Μετάβαση» που είναι ένα πενθήμερο εργαστήριο τεχνών στο χώρο του ΟΣΕ, με στόχο την ενδυνάμωση της κοινότητας των καλλιτεχνών, αλλά και τη μεταμόρφωση του χώρου του σταθμού σε ενεργό χώρο παραγωγής τέχνης.

Προχθές, μάλιστα, στο καφέ στο χώρο του ΟΣΕ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με καλλιτέχνες της Κοζάνης, στο πλαίσιο ενημέρωσης και  προετοιμασίας του πρότζεκτ.

Μέσα από σεμινάρια και εργαστήρια μη τυπικής εκπαίδευσης θα γίνει ένα υβριδικό φεστιβάλ παρουσίασης των αποτελεσμάτων του προγράμματος στο οποίο συμμετέχουν καλλιτέχνες από την Ηγουμενίτσα, τα Ιωάννινα, τη Βέροια, τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, την Καβάλα, τη Δράμα, την Ξάνθη, την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη.

 

Μοιραστείτε την είδηση