Ένα τηλεπαιχνίδι γνώσεων στη βιβλιοθήκη του 3ου Γυμνασίου Κοζάνης

2 Min Read


Με ένα ξεχωριστό τρόπο έκλεισε το διδακτικό έτος για το 3ο Γυμνάσιο Κοζάνης! Οι ευρηματικές καθηγήτριες, Ιωάννα Σκρέκα και Μακεδονία Παπαθανασίου οργάνωσαν ένα παιχνίδι-ερωτήσεων με κεντρικό θέμα την Ιλιάδα, χρησιμοποιώντας, με τον τρόπο αυτό, το παιχνίδι ως μέθοδο διδασκαλίας και μάθησης!
Αρχικά πραγματοποιήθηκε η προκριματική φάση του διαγωνισμού σε κάθε τμήμα της Β΄τάξης, από την οποία προέκυψαν οι 5μελείς ομάδες που διαγωνίστηκαν στον ημιτελικό.
Εκπρόσωποι των τμημάτων τραβούσαν μία κάρτα και αφού άκουγαν την ερώτηση οι ομάδες έγραφαν την απάντησή τους σε ένα μικρό πίνακα. Ο ανταγωνισμός ήταν σκληρός, αφού το επίπεδο των γνώσεων των συμμετεχόντων μαθητών/τριών αποδείχτηκε εξαιρετικό.Από τη φάση αυτή νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Β4 με μικρή διαφορά από τις υπόλοιπες.
Στη συνέχεια οι 5 μαθητές/τριες της ομάδας που διακρίθηκε και ένας ή μία από κάθε τμήμα που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο σκορ στα προκριματικά διαγωνίστηκαν μεταξύ τους και τελικά την 1η θέση κατέλαβε η Σοφία Πουτογλίδου, τη 2η ο Ορέστης Καραγκούνης και την 3η θέση μοιράστηκαν οι Μαρία Δεσποινιάδου και Αρχοντή Ορτουλίδου. Στη Σοφία δόθηκε ένα βιβλίο με ολόκληρο το έργο της Ιλιάδας σε μετάφραση του Μαρωνίτη και στους υπόλοιπους μαθητές/τριες βραβείο και αναμνηστικό.
Οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την εξέλιξη του παιχνιδιού και είχαν την ευκαιρία να ξαναθυμηθούν όσα διδάχτηκαν στο συγκεκριμένο μάθημα κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς με ένα μοναδικό και ευχάριστο τρόπο!
Ήταν μία μοναδική εμπειρία τόσο για τους μαθητές/τριες, όσο και για τους/τις εκπαιδευτικούς που το συντονισαν και το παρακολούθησαν.
Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους και όλες!
Πάντως οι υπεύθυνες καθηγήτριες προτίθενται να το επαναλάβουν και του χρόνου εμπλέκοντας και τα υπόλοιπα γυμνάσια της πόλης!Τι ωραία ιδέα!

Μοιραστείτε την είδηση