Ένα βιβλίο για παιδιά που συνδυάζει τη δημιουργική γραφή με τις τέχνες από τη Δήμητρα Καραγιάννη

2 Min Read

Η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Δήμητρας Καραγιάννη «32 Μαθήματα Δημιουργικής Γραφής για παιδιά Δημοτικού» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ, στο καφέ «μπλε ελάφι».

Τα «32 Μαθήματα Δημιουργικής Γραφής για παιδιά Δημοτικού» είναι ένα εκπαιδευτικό βιβλίο που στόχο έχει να βοηθήσει τους μαθητές να ασκηθούν στον μαγικό κόσμο της γραφής, μέσα από ευφάνταστες και δημιουργικές δραστηριότητες, στο πλαίσιο της δημιουργικής γραφής. Μέσα από τις 32 ενότητές του παρέχονται ολοκληρωμένα μαθήματα, αποτελώντας παράλληλα πολύτιμο εργαλείο για τον εκπαιδευτικό, που εξοικειώνουν τα παιδιά με τη συγγραφή, με σπουδαία έργα της παγκόσμιας και ξένης λογοτεχνίας, αλλά και της μουσικής & της ζωγραφικής, ενώ υπάρχουν και πιο κλασικά θέματα διδασκαλίας που συναπαρτίζουν τη θεματική του. Τα online Powerpoints, που συνοδεύουν πολλές από τις ενότητες, οπτικοποιώντας πολλές από τις ιστορίες και παρέχοντας χρήσιμο συνοδευτικό υλικό, προσελκύουν την προσοχή των παιδιών, μεταδίδοντάς τους με έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο τα διάφορα μηνύματα.

Η κα. Καραγιάννη σημείωσε πως πρόκειται για ένα βιβλίο το οποίο προέκυψε μέσα από την εμπειρία της διδασκαλίας δημιουργικής γραφής σε παιδιά δημοτικού. «Είναι ένα βιβλίο που για εμένα είναι ταυτισμένο και συνδεδεμένο με ωραίες αναμνήσεις μέσα στην τάξη, με γέλια, με φωνές παιδιών» τόνισε η ίδια και συνέχισε λέγοντας πως όταν ξεκίνησε να διαμορφώνει το υλικό δεν ήξερε πως θα γίνει τελικά βιβλίο. Ξεκίνησε να το διαμορφώνει σταδιακά για τις ανάγκες των μαθημάτων και κάποια στιγμή σκέφτηκε να το δουλέψει, να το επιμεληθεί και να γίνει ένα ολοκληρωμένο βιβλίο. Τα 32 μαθήματα περιέχουν δραστηριότητες, παιχνίδια, ασκήσεις, θεωρία, οδηγίες, πληροφορίες, πολλές εικόνες και ήχους και συνδυάζουν τη δημιουργική γραφή με άλλες μορφές τέχνης.

Σύμφωνα με την ίδια ο σκοπός του βιβλίου αλλά και της δημιουργικής γραφής γενικότερα είναι να αγαπήσουν τα παιδιά το λόγο, μέσα από μια ευχάριστη και απολαυστική διαδικασία για εκείνα.

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση