Έναν έρωτα πραγματικό. Γράφει η Ιωάννα Καραθανάση*

4 Min Read

Κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα…

- Advertisement -

Αλήθεια, πόσες φορές ονειρευτήκαμε μία ιστορία αγάπης με αυτούς τους τίτλους τέλους; Πόσες φορές μία ρομαντική ταινία μας επηρέασε βαθιά κάνοντάς μας να προσμένουμε στιγμές τόσο έντονες και δυνατές όσο αυτές που αναπαριστά; Και πόση απογοήτευση πήραμε όταν όλα ανατράπηκαν τελικά παρά τις προσδοκίες μας; Ο έρωτας είναι διαχρονικός. Φυσικά κάθε άνθρωπος βιώνει το συναίσθημα αυτό με τον δικό του μοναδικό και ιδιαίτερο τρόπο. Αυτό που παρατηρείται, ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου είναι ότι τα πράγματα στον έρωτα έχουν αλλάξει δραματικά.

Οι περισσότερες γυναίκες φανταζόμαστε έναν ιδανικό σύντροφο σαν βγαλμένο από κάποιο παραμύθι. Η ανάγκη για διαρκή ψυχική και σωματική επαφή με τον άνθρωπο της επιλογής μας είναι σημαντική. Το αίσθημα ευφορίας που μπορεί να μας προκαλέσει κάποιος μέσα από την σχέση μας μαζί του είναι μεγάλο. Είναι στη φύση μας να διψάμε για έρωτα και πάθος. Από την άλλη πλευρά, ο έρωτας εκάστοτε μπορεί να καταλήξει και σε εξάρτηση. Είναι ένα είδος ναρκωτικού, που αν μπλέξεις δεν μπορείς να ξεκόψεις εύκολα, αντιθέτως χρειάζεσαι συνεχώς μεγαλύτερη δόση από τον άλλο.

Παρόλη αυτήν την απεγνωσμένη επιθυμία ενός έρωτα ιδανικού και ιπποτικού, σήμερα είναι πιο δύσκολο από ποτέ να τον επιτύχουμε. Σε μία εποχή που υπάρχουν τόσοι τρόποι επικοινωνίας και εύκολης προσέγγισης κάποιου παρατηρείται τεράστια μοναξιά. Φοβόμαστε την απόρριψη. Έχουμε ξεχάσει τι θα πει ζωή. Στον έρωτα, όμως, δεν πρέπει να φοβάσαι να εκτεθείς οποιαδήποτε κατάληξη κι αν θα έχει αυτό. Μόνο τότε καταλαβαίνεις έρωτα. Επίσης, είναι πασιφανές ότι οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί. Οι γυναίκες έχουν γίνει οι κυνηγοί κλέβοντας τον ρόλο των ανδρών και αντικαθιστώντας τον με τον ρόλο του θύματος. Έτσι, χάνεται η εικόνα του ΄΄πρίγκιπα΄΄ που θα έκανε τα πάντα για να κατακτήσει την καρδιά της αγαπημένης του. Είναι σημαντικό και κρίσιμο θα λέγαμε, ακόμη, το γεγονός ότι είναι εύκολο να βρεις έναν στιγμιαίο έρωτα χωρίς να υπάρχουν έπειτα περισσότερες δεσμεύσεις και υποχρεώσεις.

Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, ότι όλα έχουν ισοπεδωθεί και τίποτα δεν κρατάει για πολύ. Δεν υπάρχει η υπομονή, η προσπάθεια. Δεν παλεύουν οι άνθρωποι για να κρατήσουν τη σχέση τους, όπως κάνουν οι πρωταγωνιστές των ταινιών, το θάρρος των οποίων θαυμάζουν. Είναι ευκολότερο να πεις τέλος ή να διαγράψεις κάποιον από τη ζωή σου πατώντας ένα DELETE παρά να τον διεκδικήσεις. Πρέπει να καταλάβουμε ότι στην πραγματική ζωή όλα γυρίζονται μόνο μία φορά και δεν υπάρχει κάποιος να σου φωνάξει CUT για να το κάνεις πάλι από την αρχή. Ψάξε για τον άνθρωπο που θα σε αγγίξει ψυχικά και τόλμησέ το. Μην περιμένεις τον τέλειο, αλλά εκείνον που θα σε νοιάζεται πραγματικά, που θα μιλάει με τις πράξεις του ,θα σε σέβεται και θα σε στηρίζει πέρα από κάθε εγωισμό. Αυτός θα είναι ο ιδανικότερος για σένα. Μην φοβάσαι να πολεμήσεις για κάτι που σε κάνει χαρούμενο και ευτυχισμένο. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρεις να φτιάξεις το δικό σου πραγματικό ΄΄παραμύθι΄΄ με έναν αληθινό , αλλά όχι αψεγάδιαστο, σύντροφο και συνοδοιπόρο στην καθημερινή σου ζωή.

 

Η Ιωάννα Καραθανάση είναι σπουδάστρια του τμήματος Δημοσιογραφίας, Συντακτών και Ρεπόρτερ του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Κοζάνης.

Μοιραστείτε την είδηση