Ένας γάμος και μια παρέλαση

2 Min Read

Το «κάψιμο» του εγκεφάλου αρχίζει ως γνωστόν από την τηλεόραση. Αν βομβαρδίζεσαι καθημερινά από υποπροϊόν με πρωταγωνιστές/στριες διαφόρους τύπους και τύπισσες που έκαναν μόνιμα κοπάνα από το μάθημα των ελληνικών, τα αποτελέσματα θα είναι μοιραία.
Έχουμε, λοιπόν, εδώ και μερικές μέρες που δεν λέμε να σταματήσουμε να ασχολούμαστε μ’ ένα βασιλικό γάμο. Τι έφαγαν, τι ήπιαν, τι φόρεσαν και τι είπαν οι εστεμμένοι έχει γίνει κομμάτι της ατζέντας της κυρά- Ευλαμπίας που ακούει Γουίντσορ και της σηκώνεται η τρίχα κάγκελο, λες κι αναφέρεται στο χωριό της.
Όταν πάλι τελειώνει το πανηγύρι των εστεμμένων, αρχίζει το πανηγύρι των δήθεν ερωτευμένων που κλεισμένοι μέσα σ’ ένα σπίτι διαγωνίζονται για το ποιος θα πει τη μεγαλύτερη ανοησία.
Έτσι ο εθισμένος σταδιακά αποχαυνώνεται, χάνει την ικμάδα του και φτάνει στο σημείο να πιστεύει όποια μπαρούφα του σερβίρεται χωρίς δεύτερη σκέψη.
Σκεφτείτε τώρα το περασμένο Σάββατο τι συνέβη. Μέσα στου γάμου την τηλεοπτική μέθη που ήρθε να την ταράξει η επίθεση στο Μπουτάρη και οι φήμες περί άδειας που έδωσε σε ένα gay parade, τι πιθανότητες είχε η κοινή λογική και η ψυχραιμία να επικρατήσει;
Καμία απολύτως. Έτσι κι έγινε. Κι αυτό γιατί εμείς το επιτρέπουμε, αρνούμενοι να ξυπνήσουμε από τον λήθαργο.
Ιωάννα

Μοιραστείτε την είδηση