Ένας μήνας στην Αγγλία γεμάτος δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα από το Summer Abroad

2 Min Read

Την ευκαιρία σε παιδιά 11 έως 17 ετών να ζήσουν ένα μήνα στην Αγγλία και να συμμετέχουν σε επιμορφωτικά προγράμμα και δράσεις με παιδιά από όλο τον κόσμο προσφέρει το Πανεπιστήμιο Solent στο Southampton που πρωτοπορεί τα τελευταία χρόνια με το πρόγραμμα «Summer Abroad», το οποίο συντονίζει στην Ελλάδα ο συνιδιοκτήτης του Nίκος Ραχωβίτης.
Πρόκειται για μια δράση κατά την οποία τα παιδιά και οι συνοδοί τους απολαμβάνουν ένα χορταστικό πρόγραμμα στις φουτουριστικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου, έχοντας καθημερινή τριβή με την αγγλική γλώσσα.
«Είναι ένα σχολείο που παρακολουθούν μαθητές από όλο τον κόσμο και για μια περίοδο που μπορεί να κυμαίνεται από κάποιες μέρες έως κι ένα μήνα. Η λογική του προγράμματος είναι ότι το παιδί βελτιώνει την γνώση στην γλώσσα την ίδια ώρα που βρίσκεται με παιδιά από όλο τον κόσμο, κατακτώντας επιπλέον δεξιότητες, όπως η ομαδική εργασία, αλλά και υψηλού επιπέδου πολιτισμικές εμπειρίες» αναφέρει ο κ. Ραχωβίτης.
Οι εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου, αλλά και οι λεπτομέρειες του προγράμματος θα παρουσιαστούν αυτή την Κυριακή από τον κ. Ραχωβίτη στις 6 το απόγευμα στο Λαογραφικό Μουσείο της Κοζάνης.
Ο συνιδιοκτήτης του Summer Abroad θα απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις παιδιών, μαθητών και εκπαιδευτικών, με την είσοδο να είναι ελεύθερη.
Όσο για το κόστος; «Προσφέρουμε όλη αυτή την εμπειρία, δηλαδή 15 ώρες μαθημάτων την εβδομάδα, πολιτισμικές εμπειρίες και επισκέψεις σε μουσεία, δραστηριότητες διασκέδασης, αλλά και ταξίδια ολοήμερα και μισής ημέρας με κόστος εβδομαδιαίο, ανάλογο με αυτό που θα πλήρωνε κάποιος για να μείνει μόνος σε ένα ξενοδοχείο στο Λονδίνο, τρώγοντας μόνο πρωϊνό» αναφέρει ο κ. Ραχωβίτης.
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση