Ένας νέος χώρος πολιτισμού εγκαινιάστηκε στα Σέρβια

2 Min Read

 

Με ένα τριήμερο εκδηλώσεων γιόρτασαν τα Σέρβια το νέο τους απόκτημα, το Πολιτιστικό τους Κέντρο.

- Advertisement -

Τα εγκαίνια έγιναν το απόγευμα της Παρασκευής με μισάωρη καθυστέρηση (εξαιτίας καθυστερημένης άφιξης του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλου που έκανε την τελετή) και με μεγάλη επισημότητα.

Όπως πάντα, οι χαιρετισμοί, με εξαίρεση αυτούς του Περιφερειάρχη και των βουλευτών, ήταν μακροσκελείς, κι αν κάτι αξίζει να μείνει είναι η αναγνώριση από όλους ότι υπάρχει συνέχεια στις διοικήσεις, κάτι στο οποίο δόθηκε έμφαση, καθώς το Πολιτιστικό Κέντρο ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε επί θητείας τριών διαφορετικών δημάρχων (Κοκολιού, Κωνσταντόπουλου και Κοσματόπουλου) και δύο Περιφερειαρχών (Δακή και Καρυπίδη).

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι ένα τέτοιο έργο με πολλές δυνατότητες θα πρέπει να το αγκαλιάσει η κοινωνία και να το κάνει κομμάτι της, όπως τόνισαν όλοι, καθώς σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει να μετατραπεί σε «κουφάρι». Άλλωστε, είναι τεράστιες οι λειτουργικές ανάγκες που έχει, ενώ για να ολοκληρωθεί πλήρως εκκρεμούν κάποιες ακόμα παρεμβάσεις καίριες για τη φιλοξενία σημαντικών γεγονότων πολιτισμού.

Το πιο ωραίο κομμάτι της εκδήλωσης των εγκαινίων ήταν η παρουσία των παιδιών του Δημοτικού Ωδείου Σερβίων, με επικεφαλής τον αρχιμουσικό Μανώλη Χατζημανώλη, που δημιούργησαν μια πολύ ευχάριστη και ελπιδοφόρα ατμόσφαιρα.

Τις επόμενες μέρες ο χώρος φιλοξένησε τη θεατρική παράσταση με μονόπρακτα του Τσέχωφ από τη Θεατρική Ομάδα Σερβίων «Κόκκινη Κουΐντα» και παρουσίαση χορωδιών και χορευτικών τμημάτων από τον Μορφωτικό Όμιλο Σερβίων «Τα Κάστρα.

 

Μοιραστείτε την είδηση