Ένας παλιός γνώριμος των αεροδρομίων Κοζάνης και Καστοριάς αναλαμβάνει την αεροπορική σύνδεση με την πρωτεύουσα

2 Min Read

Με οικονομική προσφορά που ανέρχεται σε 379.915 ευρώ (5 χιλ. ευρώ λιγότερα από την έναρξη της διαπραγμάτευσης) η αεροπορική εταιρία SKY EXPRESS, με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης, αναλαμβάνει την αεροπορική σύνδεση Αθήνα – Κοζάνη – Καστοριά – Αθήνα, μετά την «ανώμαλη προσγείωση» της Astra Airlines πριν λίγες μέρες.
Τρεις φορές την εβδομάδα η Sky Express θα συνδέει την Δυτική Μακεδονία με την πρωτεύουσα. Η εταιρεία θα εκτελεί κάθε Τρίτη και Σάββατο το δρομολόγιο Αθήνα – Κοζάνη – Καστοριά – Αθήνα και κάθε Πέμπτη το δρομολόγιο Αθήνα – Καστοριά – Κοζάνη – Αθήνα.
Όπως είχε δημοσιεύσει το www.kozani.tv πριν λίγες μέρες, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας προχώρησε γρήγορα στην διαδικασία επιλογής αναδόχου με φάκελο οικονομικής προσφοράς, διαδικασία που συμμετείχε μόνο η συγκεκριμένη που πήρε και το δρομολόγιο.
Όπως διαπιστώθηκε στον ιστότοπο της εταιρίας ήδη έχουν «φορτωθεί» οι προορισμοί της Κοζάνης και της Καστοριάς αλλά χωρίς δρομολόγια κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στην εβδομάδα αφού η εταιρία έχει αναλάβει τις πτήσεις για το διάστημα από 1η Δεκεμβρίου 2019 μέχρι 30 Ιουνίου του 2020. Σύμφωνα με πληροφορίες του www.kozani.tv, οι πτήσεις θα είναι τρεις ή τέσσερις την εβδομάδα με το γνωστό «τρενάκι» δηλαδή με το αεροσκάφος να φτάνει στον τελικό του προορισμό (Κοζάνη ή Καστοριά) με ενδιάμεση στάση ένα από τα δυο αεροδρόμια της Δυτικής Μακεδονίας.
Η Sky Express είναι παλιός γνώριμος των αεροδρομίων «Φίλιππος» και «Αριστοτέλης», αφού ήταν αυτή που ανέλαβε πρώτη το δρομολόγιο της άγονης γραμμής μετά από τις αναταράξεις της Ολυμπιακής και της Athens Airways.
Ο στόλος της αποτελείται από ελικοφόρα αεροσκάφη, 7 ATR 42-500, 1 ATR 42-320 και 3 ATR 72-500. Επίσης παρέχει την δυνατότητα χρήσης των 3 Lounges που έχει στα αεροδρόμια Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου με μικρή επιπλέον επιβάρυνση.

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση