Ενδιαφέρουσα συζήτηση στην Πτολεμαϊδα για τη δίκη της Χρυσής Αυγής και την άνοδο του εθνικισμού

1 Min Read

Μια πολύ ενδιαφέρουσα αντιφασιστική συζήτηση θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο, 20 Απριλίου, στην Πτολεμαίδα, με θέμα τη δίκη της Χρυσής Αυγής και την άνοδο του εθνικισμού.
Ομιλητές θα είναι ο Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής και ο ομότιμος καθηγητής Παιδαγωγικής του ΑΠΘ, Γιώργος Τσιάκαλος.
«Όταν μιλούμε για την άνοδο της ακροδεξιάς, μιλούμε για άνοδο της ακροδεξιάς γενικώς στην Ευρώπη. Βρισκόμαστε πριν τις ευρωεκλογές και αυτό που εννοούμε ακροδεξιός λαϊκισμός είναι πράγματι σε έξαρση. Αν θα υπάρχει άνοδος, δεν το γνωρίζουμε, αλλά θα πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε» αναφέρει ο κ. Τσιάκαλος.
«Το Σάββατο στην Πτολεμαίδα θα δείξουμε ποια είναι τα προβλήματα εκείνα που οδηγούν τους πολίτες στην ακροδεξιά αγυρτεία και με ποιο τρόπο θα το αντιμετωπίσουμε» λέει ο καθηγητής, ενώ συμπληρώνει «η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει μια ναζιστική ακροδεξιά. Αυτή τη στιγμή η Χρυσή Αυγή επιτίθεται και προσπαθεί να τρομοκρατήσει πολίτες, αλλά και να δείξει ότι δήθεν είναι μια εθνική δύναμη στην οποία μπορεί να στηριχθεί ο λαός».
Την διοργάνωση έχει η αντιφασιστική οργάνωση Πτολεμαϊδας και η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο.
Σωκράτης Μουτίδης

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση