Ενδυνάμωση της νεολαίας: EYE 2023 από τη Go Alive

3 Min Read

Ο οργανισμός νεολαίας “GO Alive” πρωτοστάτησε για ακόμη μια φορά προς όφελος των νέων της πόλης και της περιφέρειας μας! 

Σε έναν κόσμο που καθοδηγείται από τη δύναμη της συνεργασίας και της καινοτομίας, η GO Alive έδωσε την ευκαιρία σε μια ομάδα 20 ατόμων να ταξιδέψει από την Κοζάνη στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο μεταξύ 8-11 Ιουνίου 2023 και να συμμετάσχει στο European Youth Event (EYE) 2023, χρηματοδοτώντας από κοινού με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τη διαμονή και τα μεταφορικά τους.

- Advertisement -

Καθώς αναλογιζόμαστε τη συμμετοχή μας, δεν μπορούμε παρά να εμπνευστούμε από τις μεταμορφωτικές εμπειρίες που αποκτήσαμε. 

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας μας στο EYE 2023, συμμετείχαμε σε συζητήσεις και εργαστήρια που προκάλεσαν προβληματισμό και επικεντρώθηκαν σε κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και ο κόσμος. Από την κλιματική αλλαγή έως την κοινωνική ένταξη, εμβαθύναμε σε αυτά τα σημαντικά θέματα, εξετάζοντας τον αντίκτυπό τους στις κοινότητές μας και αναζητώντας καινοτόμες λύσεις. Η εκδήλωση παρείχε μια πλατφόρμα για να ακουστεί η φωνή μας, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να συμβάλουμε στη διαμόρφωση πολιτικών και πρωτοβουλιών που αντιμετωπίζουν αυτές τις προκλήσεις.

Το EYE 2023 δεν ήταν απλώς μια σειρά από εργαστήρια και συζητήσεις- ήταν μια καθηλωτική εμπειρία που άφησε βαθύ αντίκτυπο σε όλους μας. Οι συναρπαστικές κεντρικές ομιλίες από σημαίνοντες ηγέτες, οι διαδραστικές εκθέσεις και οι πολιτιστικές ανταλλαγές δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα έμπνευσης και ενθουσιασμού και νιώσαμε οι ίδιοι ενεργοί συντελεστές του μέλλοντος που θέλουμε να ζήσουμε.

Μία από τις πιο πολύτιμες πτυχές του EYE 2023 ήταν η ευκαιρία να συνδεθούμε με άτομα με παρόμοιες ιδέες από όλες τις γωνιές της Ευρώπης. Αυτά τα δίκτυα που δημιουργήσαμε, θα χρησιμεύσουν ως θεμέλιο για μελλοντικές συνεργασίες, επιτρέποντάς μας να συνεργαστούμε σε έργα που προωθούν τη θετική αλλαγή στην τοπική μας κοινότητα και πέρα από αυτήν.

Η συμμετοχή στο EYE 2023 ήταν μια μεταμορφωτική εμπειρία για τον οργανισμό μας και τα 20 νέα άτομα που τον εκπροσώπησαν. Επιστρέψαμε στην πόλη μας με ανανεωμένο πάθος για τις μελλοντικές μας δράσεις, οπλισμένοι με νέες προοπτικές, καινοτόμες ιδέες και ένα δίκτυο εμπνευσμένων φορέων αλλαγής. Είμαστε αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε τη δυναμική που αποκτήσαμε από τη συμμετοχή μας και να τη μεταφράσουμε σε συγκεκριμένες δράσεις που θα ωφελήσουν την τοπική μας κοινότητα και θα συμβάλουν στο ευρύτερο ευρωπαϊκό όραμα.

Καλούμε όλους τους νέους 18 – 30 ετών να ενημερωθούν για τις ευκαιρίες και τις πρωτοβουλίες του οργανισμού μας μέσα από την ιστοσελίδα μας  www.GOAlive.eu, απο τα προφίλ μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δια ζώσης στο κέντρο νέων μας, στην οδό Σ. Μπλιούρα 2 στο κέντρο της Κοζάνης, έναντι Ι.Ν. Αγίου Νικολάου.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση