Ενεργειακή αναβάθμιση και αναβάθμιση των εσωτερικών χώρων του κολυμβητηρίου Κοζάνης μετά την ολοκλήρωση της στατικής αποκατάστασης

3 Min Read

Σε ενεργειακή αναβάθμιση και αναβάθμιση των εσωτερικών χώρων (αποδυτήρια, γραφεία και κοινόχρηστα W.C.).  του κολυμβητηρίου του ΔΑΚ θα προχωρήσει ο Δήμος Κοζάνης, μετά την ολοκλήρωση της στατικής αποκατάστασης, που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και κάποιους μήνες.

Να θυμίσουμε εδώ πως το κολυμβητήριο του ΔΑΚ είναι κλειστό από την άνοιξη του 2018 καθώς η αρμόδια επιτροπή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, δεν υπέγραψε για την ασφαλή λειτουργία του μετά από αυτοψία και με βάση μια μελέτη του 2016, η οποία είχε γίνει τότε για το ενδεχόμενο ενεργειακής αναβάθμισης του κολυμβητηρίου, που έθετε ζήτημα στατικότητας.

Η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε προκρίνει την καθαίρεση του στεγάστρου και την αναζήτηση εναλλακτικής λύση είτε με αντικατάσταση είτε με προσπάθεια  δημιουργία νέας πισίνας ολυμπιακών διαστάσεων και παράλληλη λειτουργία του κολυμβητηρίου στο Λιάπειο μέχρι να βρεθεί λύση. Μετά τις εκλογές του 2019 η νέα δημοτική αρχή ανακάλεσε την απόφαση για καθαίρεση του στεγάστρου και μέσα από μελέτες προέκρινε τη λύση της αποκατάστασης της υπάρχουσας κατασκευής.

Τι περιλαμβάνει  η μελέτη

Τη σχετική μελέτη για το έργο ύψους 2,5εκ. ευρώ, παρουσίασε στα τέλη Δεκεμβρίου στην Οικονομική Επιτροπή η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κοζάνης και εγκρίθηκε ομόφωνα.

Η Ενεργειακή αναβάθμιση θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αντικατάσταση των υφιστάμενων εξωτερικών πάνελ στέγης και πλαγιοκάλυψης με νέα σύγχρονων προδιαγραφών, εξωτερική θερμομόνωση, αντικατάσταση των υφιστάμενων κουφωμάτων με θερμομονωτικά κουφώματα και ενεργειακούς υαλοπίνακες, αντικατάσταση  πλακόστρωσης εσωτερικού δαπέδου κολυμβητηρίου με νέες πλάκες και μόνωση από κάτω.

Επίσης θα γίνουν διαρρυθμίσεις στους εσωτερικούς χώρους με σκοπό την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων,  την προσαρμογή στις προδιαγραφές ΑΜΕΑ και γενικώς στις προδιαγραφές της Γ.Γ Αθλητισμού, πλήρης ανακαίνιση αποδυτηρίων και δημιουργία δεύτερης εξωτερικής εισόδου, ανακαίνιση κτιρίου διοίκησης και κατασκευή νέου W.C. , ανακαίνιση κοινόχρηστων W.C. κάτω από κερκίδα, δημιουργία νέου W.C. ΑΜΕΑ κοινού στον κύριο χώρο του κολυμβητηρίου, αντικατάσταση καθισμάτων κερκίδας και  αναβάθμιση εξοπλισμού πισίνων .

Όσον αφορά το χρόνο που θα χρειαστούν τα έργα, ώστε να ανοίξει και πάλι μετά από 5 χρόνια το κολυμβητήριο,  δεν είναι ξεκάθαρο καθώς όπως προαναφέραμε θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η υφιστάμενη εργολαβία ενώ είναι και άγνωστο μέχρι στιγμής πότε θα προκηρυχθεί η νέα εργολαβία και πόσος χρόνος θα απαιτηθεί τόσο για να αναδειχθεί ο ανάδοχος όσο και για να εκτελεστούν οι εργασίες.

Γιάννης Κωσταρέλλας

Μοιραστείτε την είδηση