Ενεργοί Δημότες- Κοζάνη 2019:Συγχώνευση Πανεπιστημίου και ΤΕΙ. Δυστυχώς οι φόβοι μας επαληθεύτηκαν. Διασπορά πανεπιστημιακών τμημάτων – 500 λιγότεροι εισακτέοι στην Κοζάνη. Συγχώνευση Πανεπιστημίου και ΤΕΙ

2 Min Read

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για την συγχώνευση Πανεπιστημίου και ΤΕΙ δυστυχώς επαληθεύει τις ανησυχίες μας. Και μόνον η παράγραφος που λέει ότι «Κάθε πόλη της Δυτ. Μακεδονίας ενισχύεται με περισσότερους εισακτέους και αριθμό ακαδημαϊκών τμημάτων», επιβεβαιώνει στο ακέραιο την διασπορά του, που οφείλεται στην προεκλογική σκοπιμότητα της περιόδου.

Το νέο, προεκλογικής σύλληψης πανεπιστημιακό μόρφωμα (αν ποτέ πραγματοποιηθεί), θα αποτελέσει ένα ακόμη κραυγαλέο παράδειγμα αποτυχημένου σχεδιασμού.

- Advertisement -

Η πρόταση του Υπουργού, που η επίσκεψη του στον τόπο μας ποικιλοτρόπως προκαλεί τα συναισθήματα μας για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης στη περιοχή, διεκδικεί ακόμη μια «επιτυχία»: Την επιτυχία της διάλυσης εν τη γενέσει ενός πανεπιστημίου, δια της «δίκαιης» κατανομής των τμημάτων του σε όλες τις πόλεις της Δυτ. Μακεδονίας.

Έτσι όλοι είναι ευχαριστημένοι, εκτός της Κοζάνης, έδρας του νέου ιδρύματος, όπου από 2150 εισακτέους σήμερα θα πέσει στους 1650, 500 λιγότεροι εισακτέοι κάθε χρόνο.

Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας:

  • Να διευκρινίσει από την Κοζάνη, τον αριθμό των εισακτέων σε κάθε τμήμα.
  • Να ικανοποιήσει το αίτημα του κ. Γκανάτσιου για την ίδρυση δυο ακόμη τμημάτων στην Κοζάνη.
  • Να αποδείξει ότι θα υπάρξει πλήρης επάρκεια υποδομών, καθηγητών και προσωπικού.
  • Να δώσει απαντήσεις στους προβληματισμούς των φοιτητών.

Ύστατη παρότρυνση προς τους τοπικούς μας άρχοντες. Σταματήστε να παρακολουθείτε τα γεγονότα ως «μοιραίοι και άβουλοι» θεατές. Κάντε κάτι, έστω και την τελευταία στιγμή, μήπως και σ’ αυτήν την «κουτσή» πρόταση αποκατασταθεί τουλάχιστον η αδικία για την Κοζάνη.

Κοζάνη 3-3-2019

Ν. Τσιαρτσιώνης

Μοιραστείτε την είδηση